HEKLANJE

Učenje vrijednosti novca

TEMU APP 100 E KUPON

Ovaj članak opisuje kako me je moj otac naučio vrijednosti novca, au isto vrijeme mi je također pokazao kako doći do ciljeva koje sam imao u životu.

Imam prijatelja koji se zove Peter i za njegov sedamnaesti rođendan roditelji su mu kupili vrlo impresivan auto koji bi ih koštao oko £2000. Bio je jako sretan i pokazao je ovaj auto svim svojim prijateljima uključujući i mene. U ovoj fazi nije bio u stanju ni voziti, ali to je još uvijek bio izvrstan dar za primiti.



Peter je živio nekoliko vrata dalje od mene, a ja sam ocu pokazao auto i rekao da bih volio auto za svoj sedamnaesti rođendan koji je za samo tri tjedna. On je odgovorio riječima poput, kladim se da bi. Unatoč ovoj primjedbi, bio sam siguran da će kupiti auto za mene, jer bi si to sigurno mogao priuštiti, po mom mišljenju.

Stigao je moj rođendan, ali nisam dobio auto, glavni poklon koji sam dobio bile su tenisice. Moram priznati, iako mi je sada neugodno to reći, da sam bio prilično razočaran.

Otprilike osam mjeseci kasnije uspjela sam položiti vozački ispit i moj otac je bio jako zadovoljan i čestitao mi je na uspjehu. Rekao sam mu da sam jako sretan, ali kakva je svrha polagati ispit ako nemam auto za vožnju. Činilo se da se slaže, ali dva mjeseca kasnije još mi nije kupio auto.

Bližio se moj osamnaesti rođendan i otac me pitao što bih želio za rođendan. Objasnio mi je da je tvoj osamnaesti rođendan poseban i da će ove godine potrošiti nešto više na mene. Rekla sam mu da bih htjela auto, a on se počeo smijati. Unatoč tome, bila sam sigurna da će mi udovoljiti.

Stigao mi je rođendan i opet nema auta, glavni poklon koji sam dobio je sat, moram dodati vrlo lijep sat, ali opet sam se razočarao.

Čekao sam još dva mjeseca i onda sam odlučio upotrijebiti pristup glavi. Otišao sam razgovarati s ocem i rekao mu da mi treba auto. Pristao je pa sam ga pitao, pa što ćemo onda? Ako želiš auto, idi i kupi auto, odgovorio je. Istaknuo sam mu da tjedno trošim više nego što sam zarađivao, družio se, kupovao odjeću itd. Izjavio je da stvarno želim auto za koji bih se žrtvovao da ga dobijem, ali je također izjavio da će on odgovarati onome što uštedim.

To me jako živciralo u to vrijeme, ali nešto na čemu sam sada zahvalan jer me je naučilo da ako nešto želiš, moraš naporno raditi i žrtvovati se da to dobiješ.



Vaša zasluga i vaša prava

Ponekad se događaju stvari koje mogu uzrokovati kreditne probleme: privremeni gubitak prihoda, bolest, čak i pogreška računala. Rješavanje kreditnih problema