HEKLANJE

Kako uočiti prijevare s popravkom kredita

TEMU APP 100 E KUPON

Budite sumnjičavi ako ste u iskušenju kontaktirati tvrtku za popravak kredita. Savezna komisija za trgovinu i nekoliko državnih odvjetnika tužili su tvrtke za popravak kredita jer su lažno obećali da će ukloniti loše podatke iz kreditnih izvješća. Evo savjeta kojih se trebate pridržavati:

Obratite se telefonskoj liniji za zaštitu potrošača glavnog državnog odvjetnika na 800-392-8222 kako biste provjerili postoje li pritužbe protiv tvrtke.



Izbjegavajte tvrtke koje vam govore da se istinite informacije mogu promijeniti ili izbrisati kako bi se poboljšala vaša kreditna sposobnost ili da samo tvrtka za popravak kreditne sposobnosti može ukloniti stare ili netočne informacije. Ove tvrdnje su lažne.

Budite oprezni ako od vas traže veliku svotu novca prije nego što tvrtka za popravak kredita završi posao. Jamstvo povrata novca neće vas zaštititi od tvrtke na lošem glasu.

Izbjegavajte nove kreditne identitete

Ako ste podnijeli zahtjev za bankrot, možda ste meta sheme za popravak kredita, koja se često naziva “odvajanje datoteka”. Ovdje vam je obećana prilika da sakrijete nepovoljne podatke o kreditu utvrđivanjem novog kreditnog identiteta.

Međutim, postoji problem: odvajanje datoteka je nezakonito. Ako ga koristite, mogli biste se suočiti s novčanom kaznom ili zatvorom.

Ostale prevare

Potrošači koji traže jednostavno rješenje često su mete drugih prijevara povezanih s kreditima:



Kredit putem telefona: usluge plaćanja po pozivu ili usluge broja 900 postale su popularno sredstvo za kreditne prijevare. Oglasi obećavaju da su “zajamčeni” krediti ili gotovinski zajmovi udaljeni samo telefonskim pozivom. Umjesto toga, pozivatelj može primiti samo popis banaka koje nude kreditne kartice s niskim kamatama ili knjižicu o tome kako uspostaviti kredit – i telefonsku naknadu od 50 USD ili više. Potrošači rijetko na kraju dobiju kredit.

Zlatne ili platinaste kartice: Čuvajte se promocija zlatnih ili platinastih kartica koje vam obećavaju kredit i povećavaju vaš rejting. Iako mogu zvučati kao višenamjenske kreditne kartice, neke vam kartice dopuštaju samo kupnju robe iz posebnih kataloga i neće vam pomoći u dobivanju drugog kredita. Od vas se također može tražiti da nazovete broj centrale 900 ili 976 za više informacija. Ovi telefonski troškovi se brzo zbrajaju.

Prijevara s tekućim računom: Ova prijevara, koja vas tjera da otkrijete broj svog tekućeg računa, obično počinje razglednicom koja reklamira jednostavno odobravanje kredita ili niske kamate na kreditne kartice. Kada zovete, od vas se traži broj vašeg tekućeg računa kao “potvrda”. Vaš broj tada može biti magnetski kodiran na mjenici, koja se prosljeđuje vašoj banci koja ništa ne sumnja radi plaćanja s vašeg računa.



Ako sumnjate na prijevaru s popravkom kredita, podnesite pritužbu potrošača Uredu glavnog državnog odvjetnika putem interneta ili pozivom na telefonsku liniju za zaštitu potrošača na broj 1-800-392-8222.

(Nikad ne dajte svoj bankovni račun ili broj kreditne kartice osim ako znate da je tvrtka ugledna.)

8 osobina savršenog poduzetnika

Ako ste razmišljali o mogućnosti da postanete poduzetnik, postoji osam osobina koje su važne za opisivanje savršenog poduzetnika. 1. Osoba

Ja sam važniji od vas.

Moja mi je kćer jednom napisala pismo iz susjedne sobe: “Mama, jako te volim, ali više neću tolerirati takav tretman.”