HEKLANJE

3 načina da dobijete odobrenje za studentsku kreditnu karticu

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste student, znate koliko knjige, filmovi i školarine mogu biti skupi. A ako radite samo tijekom ljetne stanke, možda tražite način da provučete svoja sredstva kroz hladne zimske mjesece. Srećom, studentska kreditna kartica može pomoći. Pronađite onu s niskim kamatama i dobrim uvjetima, a možete je naplaćivati u lošim vremenima, a zatim je isplatiti kada budete zarađivali na svom ljetnom poslu.

Da biste dobili studentsku kreditnu karticu, slijedite ove smjernice:



1. Pronađite neke karte za usporedbu.

Lakše je nego što mislite. Tvrtke koje izdaju kreditne kartice često postavljaju stolove i štandove na sajmovima fakulteta. Možda ćete čak pronaći letke ili prijave po kampusu. I uvijek možete pronaći studentsku kreditnu karticu online pretraživanjem. Provjerite jesu li kartice koje razmatrate isključivo studentske. Kreditne kartice namijenjene studentima obično imaju blaži kriterij kreditne sposobnosti i kreditne povijesti, a također imaju niže kamatne stope.

2. Odaberite onu s najboljim uvjetima.

Nisu sve kreditne kartice jednake! Budući da vam je studentska kreditna kartica vjerojatno prva, educirajte se malo o izrazima i žargonu s kojima ćete se susresti. Odaberite onu s niskom kamatnom stopom, budući da je to “dodatni” iznos koji će vaša kreditna kartica svaki mjesec staviti na vaš saldo. Potražite i onu s duljim razdobljem odgode, što je vrijeme koje imate za plaćanje prije nego što počnu teći kamate. Druge stvari koje biste trebali tražiti je kartica bez godišnje naknade i niska naknada za zakašnjelo plaćanje.

3. Prijavite se!

Jednostavno ispunite prijavu–bilo na papiru, online ili telefonom–i odgovorite na pitanja u obrascu. Morat ćete otkriti sve osnovne podatke, kao što su vaše ime, trenutna adresa i broj telefona. Također ćete im morati dati “stalnu” adresu i broj telefona. Prijava će sadržavati retke za informacije o vašoj školi, adresi vaše škole, statusu upisa i godini mature. Moguće je da će vas pitati za bankovne račune i posao.

Ako ste trenutačno zaposleni ili imate značajnu ušteđevinu u banci, velika je vjerojatnost da će vaša kreditna linija – maksimalni saldo koji možete zadržati na kartici – biti veći. Ali čak i ako imate samo ljetni posao, i dalje biste se trebali kvalificirati za kredit od 500 do 1000 USD.