HEKLANJE

3 prednosti web analitike

TEMU APP 100 E KUPON

Web analitika je proces mjerenja statistike stranice i analize ponašanja prometa. Ovdje su glavne prednosti web analitike.

Tipično je za svaku tvrtku napraviti analizu podataka. Analiza podataka koristi se za određivanje prodaje, dobiti, stope gubitka i tržišnog interesa. Međutim, u smislu uspostavljanja jake e-prisutnosti za vašu web stranicu, postoji jedan alat koji biste mogli koristiti za prikupljanje potrebnih podataka koji bi vam bili potrebni za promicanje vaše web stranice.



Web analitika stječe stalnu popularnost među web stranicama, blogovima i portalima. Koristi se za analizu tržišnih trendova i identifikaciju korisnika ili posjetitelja web stranice. Također se koristi za određivanje ponašanja korisnika web stranice. To je izvrstan alat za određivanje najnovijih trendova web stranice i preferencija vaših posjetitelja ili korisnika u smislu značajki web stranice. Evo prednosti web analitike.

Broj 1: Pomaže u praćenju vaših posjetitelja i korisnika

Pomoću web analitike znali biste koliko je dugo vaš posjetitelj ostao na vašoj web stranici, tko su i odakle su došli. Moći ćete saznati njihove tokove klikova, ključne riječi koje su koristili i kako su se našli na vašoj web stranici (stranice preporuke, tražilice itd.). Mogli biste odrediti koliko se puta korisnik ili posjetitelj vratio na vašu web stranicu i kojim je stranicama dana prednost.

Zapravo, alat za web analitiku bi vam rekao vašu upotrebu web stranice sve do posljednjih pojedinosti. To bi vam govorilo o nacionalnosti i jeziku vašeg posjetitelja. Može čak odrediti i grad porijekla. Naravno, reći će vam IP adrese i host koji se koristi za pristup. Daljnja bi analiza otkrila jesu li vaši posjetitelji zapravo bili tamo kako bi provjerili vašu stranicu ili su bili samo lutalice. Sasvim sigurno ćete znati koliko posjetitelja dnevno imate.

Broj 2: Može vam pomoći da optimizirate svoju web stranicu

Nakon što pažljivo proučite radnje svojih posjetitelja ili korisnika weba, moći ćete djelovati u skladu s tim kako biste optimizirali svoje web mjesto. Također biste imali ideju o stvarima koje treba promijeniti i aspektima vaše web stranice koji bi se mogli više svidjeti vašem tržištu. Znali biste koje su stranice najgledanije, a koje se uglavnom ignoriraju. Moći ćete prilagoditi određene aspekte svoje web stranice koje trebaju poboljšanja ili prilagodbe. Tada biste mogli popraviti sve tehničke probleme; ili također možete poboljšati, pojednostaviti ili preoblikovati navigaciju web stranice kako biste bolje pomogli korisnicima ili posjetiteljima vaše web stranice.

Broj 3: Može vam pomoći da formulirate plan prodaje i e-marketinga



Web analitika će vam moći pomoći u pripremi plana e-marketinga i tijeka radnji. To će biti učinkovitije jer će se vaš plan temeljiti na stvarnim činjenicama, a ne pukim vjerojatnostima. Mogli biste doista znati što vaše tržište želi. Prateći artikle koji su bili vrlo gledani, saznat ćete koji su proizvodi dobili najveći odziv. Također biste mogli poboljšati druge programe koje ste već koristili poput plaćanja po kliku ili PPC oglašavanja. Mogli biste dobiti više klijenata, kao i pratiti i zadržati interes svojih klijenata.

Komercijalna vanjska rasvjeta

Svjetleći jumbo plakati, natpisi trgovina i svjetlucava svjetla stvaraju ambijent iz bajke, mame lovce na povoljne cijene i povremene promatrače