HEKLANJE

5 dokazanih metoda za povećanje prometa

TEMU APP 100 E KUPON

Kako internetsko doba napreduje, sve više poduzeća pronalazi novi život na internetu. Potencijalne koristi od takvog pothvata su velike jer internet omogućuje pristup milijunima mogućih kupaca diljem svijeta. Troškovi pokretanja obično su niži jer mnogi poduzetnici vode svoje online poslovanje od kuće. Za razliku od fizičke trgovine ili ureda, internetske tvrtke obično su otvorene 24 sata dnevno, svaki dan. To je dobra vijest. Loša vijest je da je stopa uspjeha za startup online tvrtke oko 10% jer 9 od 10 online tvrtki jednostavno ne funkcionira. Privlačenje prometa na vaše web mjesto može biti najteži zadatak. Tamo ste željni i spremni, vaša web stranica izgleda sjajno, vaša roba ili usluga su spremni i budućnost se čini svijetlom. Dakle, kako natjerati ljude da dođu na vašu stranicu? Sljedeće će vam dati 5 metoda koje će vam pomoći da se usmjerite u pravom smjeru.

1. Optimizacija pretraživanja
Optimizacija pretraživanja je metoda koja se koristi kako bi se omogućilo da vaša web stranica bude više rangirana kao rezultat pretraživanja određenih ključnih riječi ili izraza od strane tražilica kao što su Google ili Yahoo. Tvrtke će ciljati određene ključne riječi koje su relevantne za njihov sadržaj i postaviti ih na početnu stranicu i/ili druge stranice na svojoj web stranici. Kao primjer možemo pogledati online prodavača, jewelrypayless.com. Oni optimiziraju riječi kao što su “srebrni nakit” ili “muški prsten”, itd. Kada Google primi zahtjev za jednu od ovih ključnih riječi jewelrypayless.com će se pojaviti u rezultatima pretraživanja. Međutim, nije tako lako. Vaše web mjesto može se pojaviti na stranici 100 duboko zakopano unutar rezultata pretraživanja. Kako bi bili uvršteni na viši popis, potrebno je uložiti više posla, kao što je opisano u ovom članku. Također, čin optimizacije web stranice zahtijeva nešto znanja o HTML-u koji je osnovni jezik pomoću kojeg se izrađuju web stranice. Možete koristiti HTML editor kao što je Dreamweaver ili Frontpage za dodavanje ključnih riječi na stranice koje optimizirate.



2. Strategija povezivanja
Web-mjesta često rezerviraju dio svog web-mjesta posvećen poveznicama. Stranica se obično sastoji od kategoriziranih poveznica koje upućuju na druga preporučena mjesta. Obično će web stranice razmjenjivati veze na obostranu korist. Što više poveznica koje upućuju na vašu stranicu, to bolje. Veze na vašu stranicu (ulazne) pokazuju tražilicama da vaša stranica ima vrijednost. Najbolji način da provedete ovaj proces je uspostaviti dobar sadržaj na svojoj web stranici i početi ciljati web stranice s kojima biste povezivali razmjenu poveznica. Možete kupiti softver koji će vam pomoći u tome ili možete ručno poslati pozivnice za razmjenu poveznica putem e-pošte.

3. Plaćanje po kliku
Najbrži način za dobivanje prometa je putem oglašavanja s plaćanjem po kliku. U suštini, platit ćete svaki put kada surfer klikne na oglas koji ste izradili. Cijena se može kretati od 25 centi do 2 USD po kliku, ovisno o popularnosti ključne riječi ili fraza koje ste odabrali. Uglavnom, vaš će se oglas pojaviti u području određenom za plaćene oglase nakon što se ključna riječ pretraži. Važno je da razumijete ispravne ključne riječi za svoju tvrtku kako biste izbjegli plaćanje nepotrebnih naknada za nerelevantne ključne riječi. Najučinkovitiji i najpopularniji sponzori oglasa koji se plaćaju po kliku su Google i Overture. Također možete koristiti trgovačke centre kao što su Nextag.com, Bizrate.com ili Shopping.com za oglašavanje putem plaćanja po kliku. Pobrinite se da odredite svoj proračun i pažljivo pratite rezultate, prilagođavajući se kako idete. Plaćanje po kliku može biti nerazumno skupo ako se njime ne upravlja pažljivo.

4. Povezana društva
Povezana društva su tvrtke, pojedinci i organizacije s kojima ste uspostavili poslovne odnose kako biste povećali svoju izloženost i prihode od prodaje. Povezana društva šalju promet na vašu stranicu putem veze koja predstavlja vašu tvrtku na njihovoj stranici. Ako potencijalni kupac kupuje od vas, affiliate dobiva proviziju od transakcije. Kako biste koristili podružnice, morate se registrirati u partnerskom programu i početi regrutirati podružnice da rade za vas. Ponuda pozamašne provizije može privući podružnice da se prijave. Posjedovanje profesionalne web stranice koju će lako integrirati s vlastitom web stranicom također može povećati interese potencijalnih suradnika. Uvijek se dobro ponašajte prema svojim suradnicima, plaćajte im na vrijeme i redovito s njima komunicirajte.

5. Izvanmrežno oglašavanje
Često zanemaren dio marketinga online poslovanja, izvanmrežno oglašavanje, može biti učinkovito sredstvo za dovođenje novih kupaca i stvaranje interesa za vašu stranicu od usta do usta. Oglasi u časopisima, novinama, televiziji, radiju i lokalnim publikacijama neki su od načina na koje možete promovirati svoju tvrtku. Dijeljenje letaka ili slanje razglednica također može rezultirati novim poslovima, osobito ako nudite popust u obliku ekskluzivnog koda kupona. Budite kreativni u pokušaju promoviranja svoje tvrtke na lokalnoj razini. Čitajte knjige kao što je “Guerilla Marketing” Jaya Levinsona da biste stekli uvid u to kako se baviti marketingom na isplativ način.

Zaključno, uspjeti na mreži može biti teško, ali korisno. Ako koristite ove metode da vam pomognu u istraživanju i primjeni poslovne i marketinške strategije, uz žrtvovanje vremena i ulaganje velikog truda, postoji dobra šansa da ćete biti uspješni u svom online poslovanju.

Jednogodišnje biljke cvijeća

Vrt pun cvjetnjaka različitih vrsta ljepši je za vidjeti. Još više ako vrt sadrži mješavinu jednogodišnjih cvjetnih biljaka zajedno s