HEKLANJE

5 jednostavnih tehnika optimizacije za tražilice (SEO).

TEMU APP 100 E KUPON

Krvotok svake web stranice/e-trgovine je promet, a svaki webmaster zna da je najbolja vrsta prometa prirodan, organski promet tražilice. Postoje dva vrlo važna razloga za to: (1) izuzetno je ciljano i (2) BESPLATNO je! Teži dio je postizanje najboljeg ranga za ključne riječi vaših web stranica… ili nije? Svrha ovog članka je ponuditi nekoliko jednostavnih, učinkovitih i, što je najvažnije, strategija prilagođenih tražilicama koje će pomoći poboljšati rangiranje vaših web stranica i na kraju vaš promet.

1. Počet ćemo s Meta oznakama. Znam da ste već čuli i da vjerojatno trenutno koristite meta oznake na svojoj web stranici. Ovo je super. Samo želim biti siguran da ih učinkovito koristiš. Preći ćemo samo na 2 oznake: oznaku “title” i oznaku “description”. Nećemo prelaziti na oznaku “ključne riječi”, budući da glavne tražilice pridaju sve manju težinu ovoj oznaci, a neki bi rekli da ova oznaka nema nikakvu težinu. Međutim, još uvijek koristim ovu oznaku jer smatram da korištenje ove oznake ima neke prednosti i nema nedostataka.



Utvrdio sam da je učinkovito koristiti sličan tekst u oznakama “title” i “description” i istaknuti ključne riječi u tim oznakama (blizu početka i više puta). Vidio sam stranice s “sitename.com”, “Nova stranica 1” ili “Dobro došli na moju stranicu” u oznaci “title”, što zapravo ne pomaže u njihovoj potrazi za višim rangiranjem za njihovu određenu ključnu riječ. Također, pokušajte ne koristiti riječi kao što su “i”, “ili” ili “the” u ovim oznakama.

Zanijemio sam. Još desetak ponuda tipa “Sizzling Niche PLR Package” pluta u moju pristiglu poštu. Pretpostavljam da tržišne niše u kojima se nalaze nisu baš onakve kakvima se predstavljaju. Radim svoju uobičajenu provjeru – provjeravam brojeve u Overture, gledam velike ponude partnerskih programa i pregledavam tipične Overture/Adsense kontekstualne isplate.

Zgroženo odmahujem glavom. Klik. Idi u moje smeće gdje ti je i mjesto.

Stvar je u tome što sam godinama bio poduzetnik u internetskom poslovanju. Znam odvojiti kukolj od žita. Većina novaka nema i to je zabrinjavajuće. To je poanta ovog članka – želim s vama podijeliti
Iznenađujuće je jednostavno započeti objavljivati svoju prvu dražbu na eBayu. Evo što trebate učiniti.

Korak 1: Otvorite račun prodavača na eBayu.

Ako ste kupili stvari na eBayu, tada već imate račun – samo se prijavite s njim i kliknite na ‘Prodaj’ na alatnoj traci na vrhu stranice, zatim kliknite na ‘Izradi račun prodavatelja’. Ako nikada prije niste koristili eBay, morat ćete prvo otvoriti račun koristeći vezu ‘registracija’ ispod alatne trake, a zatim kliknite ‘Prodaj’ i ‘Kreiraj račun prodavatelja’. Stranica eBay će vas zatim voditi kroz postupak. Radi sigurnosti, to može uključivati davanje podataka o kartici i bankovnih podataka.

Korak 2: Odlučite što ćete prodati.



Za vaš prvi mali eksperiment s eBayem, zapravo nije važno što prodajete. Osvrnite se po sobi u kojoj se nalazite – siguran sam da unutra ima nešto za što niste toliko vezani i što biste mogli staviti u objavu. Male knjige i CD-i idealni su prvi artikli.

Korak 3: Pošaljite svoju stavku.

Kliknite ‘Prodaj’ i na putu ste da izlistate svoju stavku.



Prvo što trebate učiniti je odabrati kategoriju – najbolje je samo upisati o kojem se artiklu radi i pustiti eBayu da odabere umjesto vas. Zatim napišite naslov i opis. Uključite ključne riječi za koje mislite da će ih ljudi pretraživati u okvir za naslov, a sve informacije koje imate o artiklu u okvir za opis.

Sada postavite početnu cijenu. 0,01 USD je najbolja početna cijena, jer privlači ljude da licitiraju koji inače ne bi, a predmeti gotovo nikada neće završiti po tako niskoj cijeni. Sljedeće što treba postaviti je trajanje aukcije: 3, 5, 7 ili 10 dana. To ovisi o vama: duža prodaja obično će dobiti više ponuda, ali će se također činiti da će trajati zauvijek. Ako ste snimili sliku, dodajte je sada – artikli sa slikama uvijek se prodaju više. Na kraju označite načine plaćanja koje ćete prihvatiti (za sada je najbolji samo PayPal) i gdje ćete objavljivati (za početak se ograničite na svoju zemlju). Pošaljite i gotovi ste!

Korak 4: Pričekajte da se proda.



Ovo je samo stvar opuštenog sjedenja i dopuštanja eBayu da radi svoje – kupci će pronaći vaš artikl i dati ponude za njega. Neki vam ponuditelji mogu poslati e-poruku s pitanjima o predmetu, a vi biste se trebali potruditi odgovoriti na ta pitanja što je brže moguće.

Imajte na umu da ako se vaš artikl ne proda, možete ga ponovo besplatno izlistati.

Korak 5: Prikupite uplatu i knjižite je.

eBay će vašem kupcu poslati e-poštu koja će ga voditi kroz proces slanja plaćanja za artikl. Provjerite imate li novac prije nego bilo što pošaljete.

Nakon što primite uplatu, sve što trebate učiniti je spakirati artikl za slanje (obavezno upotrijebite foliju s mjehurićima), uzeti adresu kupca iz potvrdne e-poruke koju vam je poslao eBay i napisati je na paket. Stavite markice, postavite ih i gotovi ste!

Nadam se da ste uživali u prodaji svog prvog artikla. Sad kad počinjete ulaziti u to, sljedeća e-poruka dat će vam popis stvari koje trebate učiniti da biste bili uspješan prodavač.

Prilagodba uredskoj kulturi

Biti novi dečko je dovoljno loše, ali prilagodba na novo okruženje u tvrtki sasvim je druga tema. Studije su pokazale