HEKLANJE

Prilagodba uredskoj kulturi

TEMU APP 100 E KUPON

Biti novi dečko je dovoljno loše, ali prilagodba na novo okruženje u tvrtki sasvim je druga tema. Studije su pokazale da je ovo jedna od najstresnijih situacija u kojoj se osoba nalazi. Kako bi se izborio s velikim stresom koji može proizaći iz početka novog posla, novi se zaposlenik mora prilagoditi. Kako biste se prilagodili, postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste olakšali prijelaz.

1. Krenite u obilazak



Jedna od apsolutno najboljih stvari koje možete učiniti je otići u obilazak. Naučite se prilagoditi uredskoj kulturi, barem tijekom prvih nekoliko mjeseci. Na svoje suradnike možete utjecati tek kasnije, nakon što ih osvojite. Usredotočite se na posao i davanje najboljeg učinka. Nakon što ste svoje kompetencije upoznali sa svojim suradnicima, tada možete predložiti promjene. Vaši će suradnici do tada vjerojatno biti spremniji.

2. Savjeti za novopridošlice

Pregledajte politiku i pravila čak i ako samo mijenjate položaj unutar tvrtke. Pravila i politike mogu se uvelike razlikovati od pozicije do pozicije i odjela do odjela.

Upoznajte se sa svojim novim poslom. Znajte i razumite koje su vaše nove poslovne odgovornosti. Ako imate pitanja o svojim odgovornostima, pregledajte svoj ugovor o radu, priručnik za zaposlenike i opis posla. Ako ste i dalje zbunjeni, razgovarajte sa svojim nadređenim.

Obratite pažnju na detalje. Čak i ako ste u žurbi, uvijek čitajte sitna slova. Budući da ste novi, možda niste svjesni nečega što je standardna praksa.

Pogreške neće biti kraj vašeg posla. Svatko griješi kada je nov na nekoj poziciji. Odmah obavijestite svog nadređenog o svim pogreškama, jer je čišćenje jednostavno kada je pogreška još svježa.

Kada ste novi na nekoj poziciji, vjerojatno ćete dobiti kritike. Nemojte se bojati konstruktivnih kritika niti ih shvaćajte osobno. Iskoristite te konstruktivne kritike da poboljšate svoj rad i postanete bolji zaposlenik.



3. Uklapanje je jednostavno

Nakon što sve ovo učinite, trebalo bi vam biti puno lakše uklopiti se i početi upoznavati svoje kolege s posla. Ako ste se uspješno prilagodili, vaši će suradnici i nadređeni poštovati vaša mišljenja i uvažavati ih. Također, nikada ne škodi biti spreman.

Aukcije

Pravila aukcije Bilo online ili offline, aukcije su prilično popularne i bile su glavna atrakcija za poslovne ljude, kao i