HEKLANJE

Zašto je “popravak kreditne sposobnosti uradi sam” najbolja opcija

TEMU APP 100 E KUPON

Imati dobar kreditni rejting jedan je od bitnih alata za uspješan ekonomski život. Iako većina ljudi ne razmišlja puno o svojim kreditnim izvješćima, dobar kredit omogućuje mnoge stvari koje se obično uzimaju zdravo za gotovo: kreditne kartice, iznajmljivanje automobila, besplatni zajmovi i iznajmljivanje stanova itd. . Svaki put kada propustite plaćanje vjerovniku, vjerovnik će to prijaviti kreditnom uredu, a to će biti dodano vašem kreditnom izvješću. Ako to činite prečesto ili dopustite da zajmovi propadnu, morat ćete se uključiti u popravak kredita jer će vam se stalno odbijati kreditne kartice i većina drugih vrsta zajmova.

Ako se okrenete internetu ili malim oglasima kada započnete svoje istraživanje kreditne popravke, vjerojatno ćete primijetiti mnogo, mnogo ponuda tvrtki koje nude usluge kreditne popravke. Većina ih se agresivno reklamira i tvrdi da mogu brzo popraviti vaše kreditno izvješće uz naknadu. Trebali biste biti vrlo oprezni u radu s tim tvrtkama – ne samo da su mnoge od njih prijevare, u većini slučajeva možete učinkovitije popraviti vlastiti kredit.



Važno je razumjeti da tvrtka za popravak kredita ne može učiniti ništa što vi ne možete učiniti sami. Drugim riječima: čak iako to mogu implicirati, tvrtka za popravak kreditne sposobnosti nije u dosluhu s kreditnim uredom i ne može dobiti “izbrisane” loše ocjene na vašem kreditnom rejtingu. Ono što će se najvjerojatnije dogoditi je da će vas tvrtka za popravak kreditne sposobnosti potaknuti da dobijete svoje kreditno izvješće od kreditnog ureda i da osporite negativne stavke u izvješću.

U nekim slučajevima, tvrtke za popravak kredita čak će ići toliko daleko da se uključe u aktivnosti upitne zakonitosti. Naime, promjenom adrese i bankovnih podataka potaknut će vas da krenete u “novo” bonitetno ocjenjivanje. Ova praksa nije legalna, niti je obično učinkovita. Daleko bolji pristup popravku kredita je da to učinite sami. Ako pretražujete na internetu, pronaći ćete mnoge stranice koje nude savjete korak po korak – najbolje je pogledati savjete iz vladinog izvora ili druge pouzdane organizacije.

Najbolji pristup je prvo dobiti svoje kreditno izvješće od ureda. Nakon što dobijete izvješće, pažljivo ga proučite i pismeno osporite sve pogreške u izvješću. Osporavajte samo stavke ako postoje stvarne pogreške – ako je vaše izvješće bez pogrešaka, morat ćete se uključiti u tradicionalne metode popravka kredita. Najbolji način za početak je nabaviti osiguranu kreditnu karticu i redovito je koristiti. Na taj ćete način polako popravljati svoj kreditni rejting.

Strpljivošću i donošenjem pametnih odluka o proračunu moći ćete na vrijeme isplatiti svoje vjerovnike. Time ćete im na kraju dokazati da ste podobni za kredit. Iako je popravak kredita na ovaj način spor proces, on je jedini istinski učinkovit. Ovaj pristup “uradi sam” dugoročno će biti daleko uspješniji od zapošljavanja tvrtke za popravak kredita.