HEKLANJE

Povoljni obiteljski odmor u dvorištu

TEMU APP 100 E KUPON

Kada su troškovi putovanja i smještaja previsoki, još uvijek možete imati odmor kod kuće. Da, u vlastitom dvorištu. Mnogi od nas žive na razumnoj udaljenosti od muzeja, kampova, povijesnih mjesta i prekrasnih državnih parkova. Možda ćete se iznenaditi onim što ćete pronaći u svom lokalnom području.

Istražite malo u svom području kako biste pronašli besplatne ili jeftine aktivnosti i mjesta za posjetiti. Zakažite nešto za svaki dan u tjednu, čak i ako je to samo posjet parku za piknik. Neka područja imaju lokalne javne plaže. Isplanirajte izlazak na lokalnu javnu plažu. Posjetite povijesna mjesta. Mnogi od njih su besplatni, edukativni i zabavni za roditelje i djecu.



Možete čak planirati aktivnosti kod kuće baš kao da ste na egzotičnom mjestu za odmor. Imajte drugu temu za svaki dan. Na primjer:

1. Dan na plaži – sunčanje, odbojka, kuhanje otmjenih ledenih napitaka za pijuckanje na suncu, piknik.

2. Dan u kampu – ostanite u šatoru ili vrećama za spavanje pod zvijezdama, založite malu vatru ako je to dozvoljeno u vašem kraju, pecite marshmallows, napravite smore, pjevajte pjesme uz logorsku vatru.

3. Organizirajte sajam u dvorištu – stvorite štandove s igrama poput bacanja prstena ili pucanja balona kako biste osvojili male nagrade.

4. Kolonijalni dan – obuci se i živi u drugom dobu!. Ovo je super zabava. Ovog sam se sjetio čisto slučajno kad je jednog dana nestalo struje. Djeca su izrazila kako je bilo “uredno” živjeti kao u “stara vremena”. Bez rasvjete osim svijeća i lampiona, bez TV-a ili radija, bez video igrica ili računala. Zvuči dosadno, ali vjerovali ili ne, imali su zabavno smišljati ideje koje će vas zaokupiti. Također i dobar alat za podučavanje! Shhhhhhh….. nemojte reći djeci.

5. Kulturni dan – Živite, slavite, oblačite se i jedite dok učite o različitim kulturama. Neki primjeri mogu uključivati irski, indijanski ili španjolski dan. Još jedno veliko iskustvo učenja. Pokušajte uključiti neke etničke igre kako bi bilo još zabavnije i zanimljivije.

Za ove “tematske dane” kod kuće bit će potrebno malo mašte i malo rada, ali bit će puno zabave za sve. Pola zabave bit će u stvaranju, stoga neka se svatko uključi. Uz malo mašte i kreativnosti možete provesti prekrasan odmor u vlastitom dvorištu. Možda ćete se čak i zabaviti više nego biti u drugom dijelu svijeta!



Samo da budem

Kad sam bila mala, 8. mart je bio čvrsto povezan s danom moje majke i baka. Profesionalni praznik, poput Dana