HEKLANJE

5 koraka do izvrsnog poslovnog plana

TEMU APP 100 E KUPON

Vjerojatno već znate da poslovni plan može biti velika prednost za bilo koji posao ili tvrtku, osobito ako tek počinjete. Ali jeste li ikada prije napisali jedan i znate li kako izraditi pravi poslovni plan? Ako želite izraditi poslovni plan koji stvarno daje rezultate, morate slijediti određene korake.

Ako odvojite malo vremena i slijedite ove korake, možete osigurati uspješan poslovni plan koji vam zaista odgovara. Postoje neka pitanja o vašem poslovanju na koja ćete najprije morati odgovoriti. Zapitajte se zašto uopće izrađujete poslovni plan. Svaki poslovni plan treba svrhu i skup ciljeva. Kada znate za koju svrhu ga stvarate, možete biti sigurni da ispunjavate te ciljeve i potrebe u samom planu.



Tko su vaši glavni konkurenti?

Kakvo je vaše poslovanje u usporedbi s konkurencijom? Što imate za ponuditi što ove druge tvrtke nemaju? Morate se staviti u um potrošača i razmisliti zašto bi željeli iskoristiti vašu tvrtku umjesto druge.

Shvatite svoj poslovni plan ozbiljno

Može vam dati pravi uvid u vaše poslovanje, tržište i također vaše trenutno znanje o tome koliko ćete uspješni biti. Vaš bi poslovni plan zapravo trebao biti upotrebljiv i izvediv i trebali biste ga se često pozivati, osobito u ranim fazama vašeg poslovanja.

Ako pogledate poslovne planove nekih drugih uspješnih tvrtki, možda ćete biti motivirani da napravite bolji posao u svojoj. Može vam pokazati primjere koraka koje trebate poduzeti kako biste napravili sjajan poslovni plan koji daje rezultate bez obzira radite li to kako biste tražili novac od investitora ili zajmodavaca ili samo za vlastite poslovne potrebe i postavljanje ciljeva.

U nastavku su navedeni neki koraci za izradu izvrsnog poslovnog plana koji će vam odgovarati. Slijedite ih dok stvarate svoj plan i bit ćete uspješniji.

1. Uložite malo vremena i razmislite o tome.
2. Shvatite svoj poslovni plan ozbiljno.
3. Istražite.
4. Istražite slične tvrtke.
5. Uzmite si vremena.



Suđenje Saddamu Husseinu

19. listopada 2005. počelo je suđenje Sadamu Husseinu. Njemu i sedmorici njegovih poručnika sudilo se za ubojstvo više od 140