HEKLANJE

Zašto su kreditni rezultati toliko važni za refinanciranje hipoteke

TEMU APP 100 E KUPON

Što je kreditna sposobnost i zašto je važna za hipotekarni kredit?

Kreditna ocjena je ocjena koja se također naziva fico rezultat. Ova ocjena daje broj koji odražava vašu razinu rizika za vjerovnike. Što je viši rezultat, to je bolja vaša kreditna sposobnost. Što je vaš rezultat niži, to se smatrate većim rizikom kredita. Rezultat se generira pomoću statističkog modela koji uzima u obzir kreditne račune iz vašeg kreditnog izvješća. Kreditni rezultati će odrediti iznos zajma, kamatnu stopu, uvjete hipoteke, au nekim slučajevima i iznos koji se naplaćuje za zatvaranje.



Vaš kreditni rezultat se ne arhivira niti pohranjuje kao dio vaše kreditne povijesti u vašem kreditnom dosjeu. Rezultat se generira u trenutku kada zajmodavac zatraži vaše kreditno izvješće, a zatim se uključuje u izvješće koje gledaju vjerovnici. Vaš kreditni rezultat je određeni broj i mijenja se kako se mijenjaju elementi u vašem kreditnom izvješću. Na primjer, ažuriranja plaćanja ili novi račun mogu uzrokovati fluktuaciju vašeg rezultata. Postoji mnogo različitih kreditnih rezultata koji se koriste u industriji financijskih usluga. Vaš rezultat može se razlikovati od hipotekarnog zajmodavca do hipotekarnog posrednika, ovisno o vrsti modela bodovanja kreditne sposobnosti koji je korišten.

Tko koristi kreditne bodove i kako se koriste?

Banke, kartične tvrtke, financijeri za automobile, maloprodajne trgovine i većina drugih zajmodavaca koji izdaju kredite ili hipotekarne zajmove koriste se kreditnim rezultatima za brzo sažimanje kreditne povijesti potrošača, štedeći potrebu za ručnim pregledom kreditnog izvješća podnositelja zahtjeva i pružajući pouzdaniji, brža odluka o riziku. Iako se mnogi dodatni čimbenici koriste u određivanju rizika, kao što je prihod podnositelja zahtjeva u odnosu na veličinu kredita, kreditna ocjena je vodeći pokazatelj nečije osnovne kreditne sposobnosti.

Koje informacije utječu na moj kreditni rezultat?

Informacije koje utječu na kreditnu ocjenu razlikuju se ovisno o ocjeni koja se koristi. Obično na kreditne rezultate utječu obrasci plaćanja u vašem kreditnom izvješću. (tj. zakašnjela plaćanja, vrsta kredita, broj računa i starost računa) Ostala razmatranja su ukupni iznos revolving duga i nedavni upiti. Upamtite da ocjene kreditnog ureda ne mogu koristiti demografske podatke zabranjene prema Zakonu o jednakim mogućnostima kreditiranja, kao što su rasa, boja kože, vjera, nacionalno podrijetlo, spol, dob, bračni status, primanje javne pomoći ili ostvarivanje prava prema Zakonu o zaštiti potrošačkih kredita.

Izrada obiteljskog proračuna

Kada vi i vaša obitelj razmišljate o budžetu, možda vam nedostaju vrijednosti koje se nalaze u rabatima i kuponima. Općenito,