HEKLANJE

5 načina da povećate promet i natjerate posjetitelje da se vraćaju na vašu web stranicu

TEMU APP 100 E KUPON

Mnogo uspješnih web stranica ovisi o ponovnim posjetiteljima koji čine glavninu njihovog prometa. Posjetitelje koji se vraćaju lakše je pretvoriti u kupce koji plaćaju jer što se češće vraćaju na web mjesto, to više povjerenja imaju u to mjesto. Pitanje vjerodostojnosti jednostavno se topi. Stoga omogućite posjetiteljima da se vraćaju na vašu web-lokaciju na sljedeće metode:

1) Pokrenite forum, chatroom ili shoutbox



Kada pokrenete forum, chatroom ili shoutbox, svojim posjetiteljima dajete mjesto za izražavanje mišljenja i interakciju sa svojim vršnjacima — svi su oni posjetitelji vaše stranice. Kako se razgovori budu razvijali, slijedit će i osjećaj zajedništva i vaši će se posjetitelji vraćati na vašu stranicu gotovo religiozno svaki dan.

2) Pokrenite web dnevnik (blog)

Vodite online dnevnik, ili poznatiji kao blog, na svojoj stranici i ažurirajte ga najnovijim vijestima o sebi. Ljudska bića su znatiželjna stvorenja i oči će im biti prikovane za monitor ako često objavljujete svježe vijesti. Također ćete izgraditi svoj kredibilitet dok im dokazujete da iza web-mjesta stoji osoba iz stvarnog života.

3) Provedite ankete ili ankete

Ankete i ankete drugi su oblici interakcije koje svakako trebate razmisliti o dodavanju na svoju stranicu. Omogućuju posjetiteljima brz način da izraze svoje mišljenje i da se uključe u vašu web stranicu. Svakako objavite ankete ili ankete koje su snažno relevantne za ciljno tržište vaše web stranice kako biste ih zainteresirali da saznaju više o rezultatima.

4) Držite zagonetke, kvizove i igre

Zamislite samo koliko uredskih radnika svaki dan odugovlači s poslom i moći ćete procijeniti koliko će ljudi nastaviti posjećivati vašu stranicu ako pružite vrlo zanimljiv ili zarazan način zabave. Također možete organizirati natjecanja kako biste nagradili pobjednika s visokim rezultatom kako biste natjerali ljude da neprestano pokušavaju zaraditi nagradu.



5) Često ažurirajte svježim sadržajem

Često ažurirajte svoje web mjesto svježim sadržajem tako da će svaki put kada se vaši posjetitelji vrate imati što čitati na vašem web mjestu. Ovo je najpoznatija i najučinkovitija metoda privlačenja posjetitelja koji se vraćaju, ali se i najmanje provodi zbog lijenosti webmastera. Nitko neće htjeti pregledavati stranicu koja izgleda isto više od deset godina, stoga ažurirajte svoju stranicu svježim zalogajima!

Postoje li i upute u svemiru?

Upute zauzimaju veliko mjesto u našem životu. Oni su odlučujući čimbenik u mnogim pitanjima, od arhitektonskih stilova do izračuna sata.