HEKLANJE

5 načina za povećanje prometa na vašem blogu

TEMU APP 100 E KUPON

Blogovi su vrlo popularan način promoviranja vašeg proizvoda ili usluge. Lako ih je instalirati, administrirati i ažurirati. I tražilice ih vole. Ali što je blog bez prometa? Upravo tako. Evo pet brzih načina da povećate promet na svom blogu i počnete bilježiti te velike prodaje.

1. Sastavite popis blog usluga za ping
Postoji mnogo blog servisa koje možete pingati. To znači da obavještavate ovu uslugu da ste ažurirali svoj blog. Te usluge zatim navode vaše nove objave i dobivate promet od njih. Napravio sam popis od 50+ blog usluga koje možete pingati na mojoj stranici. Ovaj je popis također dostupan ako ga pretražujete na Googleu ili bilo kojoj drugoj tražilici. To bi trebalo biti dovoljno za početni poticaj vašem prometu.



2. Dodajte gumbe popularnim čitačima vijesti
Što to znači? Pa postoje web stranice kao što su yahoo ili google ili bloglines itd., koje imaju područje za članove gdje možete odabrati web stranice s RSS izvorima kako biste dohvatili najnovija ažuriranja s različitih blogova. Na taj način možete imati najnovija ažuriranja s recimo 50 blogova navedenih na jednoj stranici. Imam popis ovih popularnih stranica na svojoj web stranici plus gumbe koji povezuju na njih. Korisnici zatim mogu jednostavno dodati moj blog u svoje područje za članove čitača vijesti.

3. Redovito ažurirajte svoj sadržaj
Tražilice i blog usluge vole redovita ažuriranja. Vrlo je vjerojatno da ćete dobiti ciljani promet s tražilica ako redovito objavljujete. To znači da biste trebali napraviti novi post na svom blogu barem jednom dnevno. Ali budi pažljiv. Previše ažuriranja dnevno može naškoditi vašoj poziciji u tražilicama i učitavanjima. Što je previše? 10 ili više.

4. Objavljujte na forumima
Objavljujte na forumima, ali nemojte ih slati neželjenom poštom. Objavite nešto svježe i zanimljivo i stavite poveznicu na svoj blog u svoj potpis. Nemojte samo objavljivati na bilo kojem forumu. Na primjer, ako prodajete CD-e, pišite na forumima o glazbi i CD-ima. Nemojte objavljivati na forumima o automobilima ako prodajete namještaj. Objavljivanjem na forumima dobit ćete jednosmjerne poveznice koje su dobre za poziciju tražilice u tražilicama kao što su google, msn ili yahoo.

5. Pošaljite blog tražilicama
Postoji mnoštvo dostupnih tražilica koje navode samo blogove. Samo proguglajte za „tražilice blogova“ i trebali biste ih pronaći najmanje 20. Ove tražilice blogova pomoći će vam s ciljanim prometom. Svakako napišite dobar naslov i dobar opis za svoj blog, tako da će ga ljudi lako pronaći i kliknuti na vaš link.

Slijedite ovih 5 koraka i počet ćete viđati puno prometa na svom blogu. I tako dugo očekivana rasprodaja počet će pristizati. I ne zaboravite ažurirati svoj blog svježim neiskorištenim sadržajem koji sami pišete.

Štedite novac u kući

Tamo provodite najviše vremena, pa je logično da vam kuća predstavlja najveći trošak. Bilo da se radi o svakodnevnom održavanju,