HEKLANJE

5 najboljih savjeta za popravljanje kreditnog izvješća

TEMU APP 100 E KUPON

Nikad ne podcjenjujte vrijednost dobrog kredita. Ako vaša kreditna povijest nije besprijekorna, pobrinite se da odmah popravite svoje kreditno izvješće. Ovo je veoma važno. Na primjer, možda ste student i trebate zajam za plaćanje diplomskog studija. Vaša kreditna povijest utjecat će na to hoćete li dobiti taj zajam ili ne, a posljedično može čak utjecati na to hoćete li pohađati to sveučilište ili ne.

Ako se prijavljujete za privatni studentski zajam, vaš vjerovnik ili kreditna institucija vjerojatno će zatražiti kopiju vašeg kreditnog izvješća i kreditnog rezultata. To će odrediti ispunjavate li kriterije za zajam ili ne. Ako je tako, sredstva koja na kraju platite iz vlastitog džepa očito će biti znatno manja. Kako biste bili sigurni da ste uspješan tražitelj kredita, provjerite ima li netočnosti i popravite svoje kreditno izvješće ako pronađete pogreške.



Ostali oblici kredita poput hipoteka, auto kredita i poslovnih kredita funkcionirat će na isti način – morate se pohvaliti dobrom kreditnom poviješću da biste imali koristi od bilo koje od ovih stvari.

Dobra je ideja zatražiti besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća barem jednom godišnje, ali zatražite kopiju od tri nacionalne kreditne agencije i agencije za izvješćivanje. Zatim provjerite ima li pogrešaka i brzo ispravite sve na koje naiđete.

Ostali savjeti za što lakše popravljanje izvješća jest ograničiti broj kreditnih kartica koje imate. I održavajte ukupni raspoloživi kredit na tim računima, pažljivo pazeći koliko ste kredita iskoristili.

Nadalje, nemojte otvarati nepotreban račun – to će vam samo biti teret. Čak i ako imate visoke prihode, balansiranje vaših kreditnih kartica može biti vrlo teško i riskirate stvaranje nepodnošljivog duga.

Također, nemojte otvarati više računa u isto vrijeme, pogotovo ako vam je kreditna povijest klimava. Jer ako to učinite, moglo bi se činiti da ste skloni riziku kada je u pitanju dug, kao da ste spremni preuzeti velik dio toga. Odredite prioritete svojih potreba; sklonite kreditne kartice koje vam apsolutno nisu potrebne. Kasnije ih možete dodati svojoj kreditnoj liniji ako ste se popravili i oporavili od drugog duga. Uostalom, novi računi smanjit će prosječnu starost vašeg ukupnog računa i oni su nešto što će utjecati na vaš kreditni broj.

Ne zatvarajte račune jer mislite da ćete ih tako izbrisati iz evidencije. To neće pomoći vašoj situaciji – zapravo, zatvaranje financijskih podataka može čak naštetiti vašem rezultatu i isplatiti vaš dug. Popravak kreditne sposobnosti puno je primjerenije rješenje.

Ovo su korisni savjeti za popravljanje kredita. Najvažnija stvar od svega je pravodobno plaćanje kredita. Ne propustite datum zatvaranja i uvijek plaćajte minimalne mjesečne rate. Samo ovo će popraviti vaše kreditno izvješće.