HEKLANJE

5 savjeta kako znati imate li sve što je potrebno za pokretanje posla od kuće

TEMU APP 100 E KUPON

Možda ćete vidjeti, čuti i čitati mnogo ljudi koji neprestano bjesne o brojnim čudima kućnog poslovanja, ali u stvarnosti, pokretanje i upravljanje njime nije odmah posvijetlo ružama. U nekim je slučajevima lakše imati posao od kuće nego imati posao u tradicionalnom okruženju, ali u nekim je slučajevima potpuno obrnuto.

Savjet br. 1 Još uvijek trebate M za kućni posao



Jedina razlika je u tome što nema potrebe da plaćate stanarinu i moguće je da ćete imati niže poslovne troškove jer se vaš posao nalazi kod kuće. Ali osim toga, proces pokretanja i potrebni čimbenici proizvodnje i dalje su isti.

Novac – Rijetko je moguće, ako uopće, započeti kućni posao bez da potrošite čak i dolar za investicije i troškove prije rada.

Materijal – Ako vaša kućna tvrtka prodaje proizvode, a ne usluge, tada ćete ipak morati osigurati da imate najbolje materijale za proizvodnju najboljih proizvoda na tržištu.

Radna snaga – Za kućni posao obično možete koristiti članove obitelji – čak i svoju djecu – da pomognu i osiguraju potrebnu radnu snagu za posao.

Strojevi – obično kućna tvrtka koja prodaje usluge putem interneta može funkcionirati uz računalo i pristup Internetu, ali ako prodajete proizvode, trebat će vam druga dodatna oprema.

Savjet #2 Još uvijek morate registrirati svoju tvrtku od kuće

Činjenica da imate poduzeće ili radite od kuće ne oslobađa vas od obveze plaćanja poreza. Međutim, možete podnijeti zahtjev za porezne olakšice na koje možda imate pravo zbog svog kućnog poslovanja.



Da biste se kvalificirali za porezne olakšice, morate dokazati da se jedan dio vašeg doma doista koristi primarno i isključivo za poslovanje. Drugo, ako su ikada potrebni osobni sastanci s vašim klijentima, dobavljačima i podružnicama, koristite taj određeni dio svog doma u te svrhe.

Savjet #3 Proizvodi, usluge ili oboje?

Kućna tvrtka može prodavati proizvode, usluge ili oboje. Uspjeh vašeg poslovanja od kuće definitivno ovisi o tome koliko su vaši proizvodi ili usluge utrživi. Razmotrite sljedeće čimbenike:



Kvaliteta – Kakva je kvaliteta vaših proizvoda ili usluga u usporedbi s onima koje proizvode ili pružaju vaši konkurenti?

Cijena – za koliko ih prodajete? Budući da poslujete od kuće, trebali biste iskoristiti svoju situaciju i iskoristiti je da snizite cijenu svega što prodajete. Snižavanje cijene je nešto što si možete priuštiti jer imate niže troškove, a to će vam u isto vrijeme omogućiti da se natječete s većim trgovcima na istoj osnovi.

Savjet #4 Online, Offline ili oboje?



Uspjeh vašeg poslovanja od kuće također će ovisiti o tome kako biste trebali oglašavati svoje poslovanje. Ako, na primjer, prodajete domaće pečene kolačiće, vjerojatno ćete postići veću zaradu fokusirajući se uglavnom na prodaju svojim susjedima i poznanicima u okolici, a ne na oglašavanje na internetu sa strane. S druge strane, postavljanje kućne tvrtke za web dizajn svakako bi imalo više koristi od online oglašavanja.

Savjet #5 Jeste li dobri u čekanju?

Kućnom poslu također će trebati vremena da dokaže svoju profitabilnost i stabilnost. Stoga provjerite jeste li spremni čekati da vaš posao raste. Postoji veliki broj prepreka s kojima bi se vaša kućna tvrtka mogla suočiti u budućnosti, ali morate biti spremni suočiti se sa svima njima ako želite uspjeti.

EKO TURIZAM U HRVATSKOJ

Hrvatska za razliku od drugih europskih zemalja ima jako visoku razinu očuvanosti prirode kao i ekoloških sustava i staništa. Hrvatska