HEKLANJE

Obiteljska njega kože po toplom vremenu

TEMU APP 100 E KUPON

Zima nije jedino vrijeme da obratite pozornost na zdravlje kože svoje obitelji. Sunce, klor, pa čak i klima-uređaj mogu iscrpiti prirodnu vlažnost kože, ostavljajući je suhom i neugodnom. Deborah S. Sarnoff, dr. med., kozmetička dermatologinja iz New Yorka i izvanredna klinička profesorica dermatologije, Medicinski fakultet NYU, nudi ove savjete kako pomoći obiteljima da zadrže “svrbež” na odstojanju:

• U bazenu – Prema nedavnim studijama, plivanje u kloriranoj ili morskoj vodi uzrokuje 20-postotno smanjenje hidratacije kože, što može dovesti do suhe i svrbežne kože. Što je još gore, neugodan osjećaj može trajati i do četiri sata nakon plivanja. Eucerin Calming Creme, koja je formulirana sa zobenim pahuljicama, koristi se za njegu suhe kože nakon bazena koja svrbi. Klinički je dokazano da vlaži 24 sata, što znači da bez obzira na to koliko ste se kupali u bazenu, vaša će koža biti hidratizirana i zdrava.



• U kupki – Žene koje briju noge mogu ublažiti iritaciju i suhoću nakon brijanja gustom hidratantnom kremom koja sadrži glicerin. Dr. Sarnoff preporučuje nanošenje hidratantne kreme odmah nakon tuširanja ili kupanja kako bi se vlaga zadržala u koži. Ako je koža posebno nadražena, nanesite umirujuću mast, kao što je Aquaphor, na zahvaćeno područje.

• In The House-Klima-uređaj može ukloniti vlagu iz zraka u vašem domu i s vaše kože. Držite u kući učinkovite hidratantne kreme za ruke i tijelo za one trenutke suhe kože i razmislite o ulaganju u ovlaživač zraka za svoj dom.

• For Him-Men često skidaju svoje košulje po vrućem vremenu, što može dovesti do suše kože. Kad temperatura poraste, dermatolozi savjetuju jače, “masnije” hidratantne kreme poput krema i masti jer one učinkovitije zadržavaju vlagu u koži i pomažu u zacjeljivanju suhih područja.

• Za djecu – hidratantna krema neophodna je za ljetni kamp. Pedijatri preporučuju korištenje hidratantnih krema koje sadrže zobene pahuljice za smirivanje svrbeža suhe kože, a koje također ne iritiraju pa su sigurne za djecu s osjetljivom kožom i ekcemima.

Hidratantna krema može biti posebno važna za dječju kožu tijekom toplih mjeseci.

Kako ojačati imunitet?

Nije tajna da nas većina bolesti sustiže kad se naš imunitet približi toj kritičnoj točki, kada njegova snaga nije dovoljna

Pod nadzorom

Krećemo li se prema “orwelijanskom” društvu gdje se svaka naša radnja i pokret snima i bilježi ? U emisiji HRT-a