HEKLANJE

6 ključeva uspjeha u affiliate marketingu

TEMU APP 100 E KUPON

Affiliate marketing može biti vrlo profitabilan internetski posao, no većina novih suradnika ne uspijeva ostvariti značajan prihod. To je uglavnom zbog neiskustva, nedostatka fokusa i pogrešnog uvjerenja da će se web promet i novac pojaviti nekako magično. Kao i kod bilo kojeg poslovnog affiliate marketinga, potrebni su naporan rad i znanje prije nego što vidite profit.

Evo 6 savjeta za usmjeravanje vašeg affiliate poslovanja u pravom smjeru:



1. Visoko pretvarajući proizvod za promicanje
Prvo istražite ključne riječi kako biste osigurali potražnju za proizvodom bez prevelike konkurencije. Ako postoji, bit će vam teško dobiti dio tržišta na kojem možete profitirati. Ako postoji prevelika konkurencija, bolje je prijeći na drugi partnerski proizvod dok ne pronađete onaj za kojim postoji dovoljno velika potražnja uz manju konkurenciju. Bitan je prvi korak za prepoznavanje dobre tržišne niše i odgovarajućeg proizvoda prije ulaganja vremena ili novca u promocije.

2. Usredotočite se na jedan proizvod
Jedan od glavnih razloga zašto mnogi ljudi ne uspiju kada započinju affiliate marketing online je nedostatak fokusa jer prate najnoviju ponudu gurua za brzo bogaćenje da bi nakon kratkog vremena prešli na sljedeću. Da biste uspjeli u online marketingu bilo koje vrste, ključno je slijediti plan i zadržati fokus na zadatke uključene u taj plan.

3. Istaknite se
Dobar način da se natječete na bilo kojem tržištu protiv drugih suradnika jest biti jedinstven nuđenjem neke vrste bonusa koji je relevantan za proizvod. Možda biste htjeli malo istražiti i napisati izvješće koje će dati dodatnu vrijednost ili vrijedne savjete koji će kupcu pomoći da učini više s proizvodom ili još više poveća svoje znanje o predmetu. Tada sve što trebate učiniti je napisati recenziju affiliate proizvoda u kojoj govorite o stvarima koje vam se kod njega sviđaju i prednostima koje će kupac dobiti kada ga kupi te dodati svoju affiliate vezu koju kupci mogu kupiti i kratki odlomak koji korisniku govori da ako kupe putem vaše veze, dobit će vaš bonus tako da vam jednostavno pošalju svoj broj računa.

4. Napravite stranicu za stiskanje
Dobra strategija je imati stranicu za stiskanje ili stranicu za prijavu za prikupljanje adresa e-pošte vaših potencijalnih klijenata prije nego što ih pošaljete na svoju affiliate stranicu. Na taj način možete imati zakazan niz poruka u automatskom odgovoru za praćenje potencijalnog kupca što vam daje više šanse za prodaju. Većina dobrih affiliate proizvoda imat će niz već napisanih e-poruka koje možete koristiti, što ovu metodu čini jednostavnim za dodavanje vašim promocijama. Kako biste potaknuli potencijalne kupce da se uključe na vaš popis, jednostavno im trebate ponuditi besplatno izvješće o bonusu kada se prijave.

5. Pokrenite ciljani promet
Privlačenje prometa na vašu affiliate stranicu možda je najteži i najvažniji dio slagalice affiliate marketinga. To je također ono što obično poništi većinu potencijalnih podružnica jer većina ne slijedi plan akcije i ustraje dovoljno dugo da se vide rezultati. Također je dobra ideja kombinirati više prometnih strategija koje će zajedno postati učinkovite kao cjelina.

6. Kopirajte uspješne pridružene marketinške stručnjake
Jedna od najboljih strategija kada počinjete s internetom jest kopirati jednog od uspješnih marketinških partnera. Kao iu svakom poslu, oni koji su uspješni obavili su testiranje i otkrili što funkcionira, a što ne pa će kopiranje njihovih marketinških strategija drastično ubrzati rezultate vaših marketinških napora.

Korištenje gornjih savjeta i fokusiranje na promicanje jednog po jednog proizvoda uvelike će poboljšati vaše šanse da postanete uspješan trgovac afilijacijama gdje većina novih suradnika ne uspije i vrati se svojim dnevnim poslovima. Posvećenost detaljima, naporan rad i slijeđenje plana ključ su uspjeha u svakom poslu, a affiliate marketing nije iznimka.



Autorska prava © 2007 Colin Wolfenden

TREBA LI NAM GODIŠNJI ODMOR?

Posao, obaveze, veliko izlaganje stresu sve to rezultira pregaranjem i tijela i duha koji očajnički vape za odmorom. Lako možete