HEKLANJE

Istraživanje pokazuje da su muškarci bolji od žena u njezi kože

TEMU APP 100 E KUPON

Muškarci brzo osvajaju žene kada je u pitanju njega kože.

Više od polovice muškaraca (51 posto) u nedavnom istraživanju Harris Interactivea priznalo je da svoju kožu njeguju bolje nego ikada prije.



No unatoč povećanoj pažnji koju muškarci posvećuju njezi kože, mnogi još uvijek nisu svjesni što uzrokuje uobičajene kožne bolesti i kako ih najbolje liječiti. Na primjer, istraživanje je pokazalo da više od jedne trećine muškaraca (34 posto) nije sigurno što uzrokuje herpes na čirevama, uobičajenu kožnu bolest koja pogađa oko 50 milijuna ljudi u Sjedinjenim Državama.

Dermatolozi upozoravaju da im ono što njihovi pacijenti ne znaju o njezi kože može naškoditi. U vrijeme kada su muškarci svjesniji imidža više nego ikad, moraju biti svjesni uobičajenih rizika, kao što je prekomjerno izlaganje sunčevoj svjetlosti, što može izazvati ružne čireve i niz drugih problema s njegom kože.

“Ultraljubičasto (UV) svjetlo od sunčeve svjetlosti i drugih izvora jedan je od najčešćih okidača herpesa”, kaže dr. Debra Jaliman, certificirana dermatologinja iz New Yorka. “Neznanje da sunčeva svjetlost može uzrokovati herpes na usnama i nepripremljenost za njihovo liječenje može dovesti do većih, dugotrajnijih i bolnijih izbijanja.”

Muškarcima koji paze na imidž i koji žele neugodne mrlje nestati što je prije moguće, dr. Jaliman preporučuje da se pripreme s lijekovima koji se izdaju bez recepta kao što je Abreva®, za razliku od balzama za usne i drugih tretmana koji mogu samo tvrditi da nude privremeno, simptomatsko olakšanje.

“Abreva je jedini lijek za herpes bez recepta koji je odobrila FDA za skraćivanje vremena zacjeljivanja i trajanja simptoma”, kaže ona. “Što prije počnete s liječenjem, učinkovitiji možete biti u ograničavanju ozbiljnosti i trajanja herpesa.”

Dr. Jaliman također preporučuje onima koji su skloni izbijanju herpesa:

• Ograničite izlaganje suncu, posebno između 10 i 15 sati, kada je sunce najjače.



• Izbjegavajte solarije jer je UV svjetlo koje stvaraju jednako vjerojatno kao i sunčevo svjetlo da izazove izbijanje bolesti.

• Nanesite kremu za sunčanje i hidratantnu kremu za usne sa zaštitnim faktorom od najmanje 15 i ponovno je nanesite tijekom dana.

• Nosite šešir kako biste izbjegli izlaganje suncu osjetljive kože lica i usta.



• Pazite na refleksiju sunčeve svjetlosti od vode i betona.

• Abreva uvijek nosite sa sobom jer je najučinkovitija kada se koristi na prvi znak herpesa.