HEKLANJE

TREBA LI NAM GODIŠNJI ODMOR?

Posao, obaveze, veliko izlaganje stresu sve to rezultira pregaranjem i tijela i duha koji očajnički vape za odmorom. Lako možete uočiti znakove premorenosti, spore reakcije, osjećaj iscrpljenosti, razdražljivost i sve manje i manje pozitivne energije. Mnogo negative energije se nataložilo tokom cijele godine koja počinje da na pravi problem oko stvaranja rezultata na poslu i u svim drugim sferama života.
Sav taj nakupljeni umor tokom godine lako se može pretvoriti u kronični. Nakon toga nam neće biti dovoljna manja faza da se riješimo umora ili da ga za par sati sna umanjimo, kod kroničnog umora koji se taloži duži period rješenje neće biti odmor preko vikenda. Spremite kofere i krenite na duži odmor, na kvalitetni odmor kako bih se riješili kroničnog umora. Odaberite stranu svijeta, datum i način na koji želite provesti godišnji odmor.
Da li je to ležanje na suncu odnosno pasivni ili ste pak za nešto aktivnije kao planinarenje, plivanje, jedrenje, daskanje. Na što se odlučiti zavisi isključivo od vaših sklonosti i zahtjeva iako ne treba da pretjerujete ni u jednom od ova dva izbora. Pored svega ipak mislite na kraj odmora i na vaš povratak. Ne želite da vas na povratku dočeka gomila neriješenih stvari. Potrudite se sve riješiti prije polaska, pokušajte sa delegiranjem ukoliko je moguće jer su i vaše kolege na odmoru kao i vi.
Najbolje da imate plan aktivnosti kad se vratite sa godišnjeg tako da se na godišnjem odmoru možete potpuno opustiti. Ukoliko niste u mogućnosti da se skroz izolirate od posla tokom godišnjeg odmora odredite sebi vrijeme u koje vas mogu dobiti a da to ne remeti ni vas ni odmor.
Planirajte, provedite se, odmorite i napunite baterije. Provedite taj zasluženi godišnji sa obitelji i dragim ljudima a posvetite malo vremena i samo sebi. Uživajte jer ste to zaslužili.

TEMU APP 100 E KUPON

Bicikl: Za zabavu i fitness

Aerobni fitness ima mnoge prednosti Izvrsno zdravlje temelji se na aerobnoj snazi, fleksibilnosti i kondiciji. Sve ovo je značajno. Za