HEKLANJE

Adsense, Velika tajna

TEMU APP 100 E KUPON

Autorsko pravo 2006. Karl Stadler

Koja je velika tajna ogromne zarade uz Adsense? Istina je da nema velike tajne.



Pogledajmo adsense s vrha.

Adsense vam plaća postotak novca za svaki klik koji generišete na svojoj web stranici. Što nas dovodi do dvije vrlo važne činjenice koje malo tko shvaća kada izrađuje svoje adsense web stranice.

Potreban vam je promet da biste kliknuli na svoje adsense oglase.

Vaši oglasi moraju biti relevantni za pretraživanje posjetitelja.

Hajde da ih seciramo jednog po jednog.

Promet.

Možete kreirati adsense web stranice sa softverom, kupiti unaprijed izgrađene web stranice, koristiti PLR i tako dalje. Ovo je lijepo brzo rješenje za rješavanje vašeg problema generiranja prihoda od AdSensea, ili tako mnogi misle.



Većinu vremena uzalud ćete izgubiti vrijeme i novac. Bilo bi puno bolje utrošeno odvesti psa u šetnju ili oprati suđe.

Da bi adsense stranica bila uspješna, potrebni su joj posjetitelji, mnogi posjetitelji . Ako ste upravo postavili novu stranicu, to će značiti da niste indeksirani niti da imate rangiranje stranica. Vaša unaprijed izrađena web stranica od 2000 stranica u ovom trenutku ne znači ništa. Ne zaboravite da je tisuću ili više drugih slijedilo isti put kao i vi, neki prije, a neki poslije, prilično malo dupliciranog sadržaja, zar ne?

Idemo dalje. Tražilice su se pojavile i vaše su stranice sada indeksirane nakon dva ili tri mjeseca.



Odjednom, na vaše veliko iznenađenje, sljedećih mjesec dana imate ukupno dva klika, ili još gore nijedan. Četiri mjeseca nakon toga postaju šest, a rezultati ostaju isti.

Srećom, ne morate se osjećati usamljeno, ima mnogo onih koji su učinili potpuno istu stvar s istim rezultatima. Ali iz vaše perspektive internet je sranje i samo je nekoliko onih koji će zaraditi, a mnoštvo drugih će kupovati njihove proizvode.

Oprosti što ti govorim istinu, nisi u pravu. Da ste krenuli graditi svoje adsense carstvo s planom, a ne brzim rješenjem, stvari bi bile sasvim drugačije. Ali svi još uvijek volimo brza rješenja i kupujemo ih, tako da nema potrebe da se osjećate loše.



Izrada vaše adsense stranice zahtijeva pažljivo planiranje. Možete to učiniti kao novu stranicu, poddirektorij ili implementirati na svoju trenutnu stranicu.

Prva stvar koju morate učiniti, a to ne mogu dovoljno naglasiti, jest istraživanje ključnih riječi.

To je dug i naporan zadatak i treba puno vremena i razmišljanja da se dođe do pravih ključnih riječi. To je život ili smrt vaše stranice. Možete imati najbolje optimizirane stranice, ali ako odaberete pogrešne ključne riječi, nikada vas neće vidjeti.

Pogrešni odabir bile bi ključne riječi koje se nikad ne pretražuju ili je konkurencija toliko velika da ćete se natjecati protiv mnogih visokorangiranih web stranica, a vaše će se stranice jednostavno izgubiti u labirintu.

Tek kada imate svoje ključne riječi na mjestu, vrijeme je da razvijete svoj sadržaj. Trebali biste sami pokušati izraditi što više ovih stranica. Sada ne možete sami napisati tisuću stranica, ali ako napišete jednu stranicu tjedno, do kraja godine ćete imati 52 jedinstvene stranice, to je ono što tražilice traže. Vaše stranice ne moraju biti duge. 400 do 600 riječi je u redu sve dok je sadržaj relevantan, ali sada ćemo doći do toga.

Ako tek započinjete svoju web stranicu, svoje stranice možete pomiješati s člancima, PLR sadržajem i vlastitim, ali stvarajte vlastiti jedinstveni sadržaj što češće možete.

Sada pogledajmo relevantnost.

Ako posjetitelj dođe na vašu stranicu iz rezultata tražilice, mora pronaći vaš sadržaj relevantan za njegovo pretraživanje, inače će otići jednako brzo kao što je došao. Neće kliknuti niti jedan od vaših adsense oglasa do sljedećeg odredišta.

Zašto ne?

Vaši adsense oglasi na vašoj stranici odražavat će vaš sadržaj, a ne njegovo pretraživanje, što znači da mu neće imati nikakvo značenje. Zato je tako važno imati relevantan sadržaj za vaše ključne riječi, to je ono što dovodi posjetitelja, zadržava ga na web mjestu i navodi ga da klikne na adsense oglas kada ode.

Dokazano je da položaj oglasa i način na koji se prikazuju povećavaju ili smanjuju CTR. Nažalost, te se informacije mogu dobiti samo istraživanjem tijekom određenog vremenskog razdoblja. Morate koristiti različite formate i položaje na različitim stranicama i pratiti svaki oglas zasebno kako biste utvrdili koji najbolje funkcionira.

No internet se neprestano mijenja i ono što sada funkcionira neće nužno funkcionirati za šest mjeseci do godinu dana, pa osim ako niste sami istraživali tijekom određenog vremenskog razdoblja i pronalazili prave informacije u pravo vrijeme, morate platiti da bi vaš adsense radio učinkovito i isplativo.

Ovo je velika tajna uspješnih adsense stranica, to nije ništa više od informacija o istraživanju o tome što najbolje funkcionira u ovom trenutku. Informacije se prikupljaju upornim testiranjem, praćenjem, dodatnim testiranjem i praćenjem dok se ne pronađu prave kombinacije, a zatim se sve ponavlja. Tajna je u pronalaženju i korištenju informacija.