HEKLANJE

Affiliate marketing – zaradite za život online

TEMU APP 100 E KUPON

Affiliate marketing već je godinama glavni dio scene internetskog marketinga. Vrlo je hvaljen kao sredstvo za stvaranje novca za početnike i iskusne trgovce. Ali isplati li se stvarno biti affiliate marketer? Pogledajmo da saznamo više…

U osnovi affiliate marketing je sporazum između vlasnika web stranice i trgovca. Vlasnik web stranice zapravo je oglašivač za trgovca ili kreatora proizvoda. Ugovor je ugovor između dviju strana koji propisuje da vlasnik stranice može koristiti različite metode, uključujući prostor na svojoj stranici za promicanje trgovačke robe. Trgovac se u međuvremenu slaže platiti postotak od svake prodaje ostvarene putem prilagođene veze partnera.



Ovo koristi objema stranama jer kreator proizvoda ne troši ništa na reklamiranje svoje robe, a podružnica ne plaća ništa na istraživanje i razvoj novih proizvoda.

To stvara situaciju u kojoj svi pobjeđuju.

Kreator proizvoda pobjeđuje tako što štedi novac na oglašavanju, što je jedan od najskupljih aspekata poslovanja, prebacujući taj trošak na podružnice. U osnovi je to ugovor s plaćanjem po učinku jer trgovac ne naplaćuje nikakve troškove dok se prodaja ne izvrši i trgovac ne plati navedenu proviziju.

Pridruženi trgovac pobjeđuje time što može prodati već razvijen proizvod, čime štedi vrijeme i novac na prednjoj strani jer se ne mora baviti istraživanjem i razvojem i stvaranjem proizvoda. Proizvod je već razvijen i dokazan od strane trgovca, a sve što morate učiniti kao podružnica je pronaći što više potencijalnih kupaca koji će donijeti profit i trgovcu i vama.

Još jedna prednost za affiliate je da se većina programa može besplatno pridružiti i da imaju unaprijed pripremljen prodajni materijal tako da vaše marketinško iskustvo ne mora biti iskustvo stručnjaka.

Vjerojatno najveća korist od pridruženog marketinga na internetu je sam internet.

Zbog globalnog dosega interneta vrlo je lako doći do desetaka tisuća potencijalnih kupaca za gotovo bilo koju vrstu linije proizvoda. Također je vrlo jednostavno intenzivirati svoje napore kao pridruženi trgovac kako biste iskoristili nove i produktivne strategije kao što su virusni marketing, e-knjige, posebna izvješća i automatski odgovori.



Na kraju, kao pridruženi trgovac možete birati između mnogo različitih proizvoda koje želite promovirati. Niste u braku s određenim proizvodom ili čak određenom vrstom proizvoda. Vaši rizici su minimalni jer ne postoje dugoročni obvezujući ugovori pa ako jedan proizvod ne donosi zaradu možete ga brzo i jednostavno zamijeniti drugim.

Sve u svemu, affiliate marketing je još uvijek izvrstan način zarade na internetu. Obavite dubinsku analizu, pronađite gladno tržište, pronađite dobar proizvod i krenite!

Ani mat Humor

Mnoga su djeca očarana i oduševljena animiranim humorom koji pronalaze u svojim jutarnjim crtićima. Divne ludorije animiranih likova na televizijskom