HEKLANJE

Affiliate profit: Gubite li novac?

TEMU APP 100 E KUPON

Poštovani partneru,

Imam loše vijesti za vas: vjerojatno gubite novac, a niste obratili pažnju na to! Dopustite da objasnim…



Kada ste se pridružili affiliate programima vjerojatno ste uzeli u obzir sljedeće faktore:

– Komisija
– Stopa konverzije

Formula profita izgleda kao dječja igra: provizija x stopa konverzije = vaš profit

Ovdje zapravo postoje tri velike zamke i ako njima ne upravljate ispravno, vaš je profit ugrožen. Razmotrimo ih:

– Cijena: visoka cijena znači veću partnersku proviziju za svaku prodaju, ali može rezultirati i nižom stopom konverzije… Ako je proizvod preskup, nitko ga neće kupiti. Ne biste trebali biti zaslijepljeni obećanjem vrlo visoke provizije. Trebate imati na umu da najbolja cijena nije ona koja vam daje najveću proviziju, već ona koja donosi najveći profit. Optimizirane cijene koje čine zadovoljne klijente i zadovoljne podružnice su ono što biste trebali tražiti.

– Stopa povrata novca: povrat novca može uništiti vaše marketinške napore! Koliko vrijedi prodaja koju vidite na svom računu ako kupci zatraže svoj novac natrag? Mnogo prodaje ne znači ništa osim ako ne zadržite novac!
To je cjelokupna odgovornost trgovca kako bi povrati bili što je moguće niži . Dobra je stranica koja se dobro prodaje. Mnogo je bolja stranica koja također održava vrlo niske povrate novca! Postoji samo jedan način da povrati budu vrlo niski: isporučiti vrlo kvalitetne usluge koje ispunjavaju očekivanja korisnika ili prelaze ono što bi mogli očekivati!

– Kvaliteta proizvoda: Kvaliteta je kralj! Kvaliteta čini vrhunske stope konverzije! Kvaliteta omogućuje više cijene i bolje provizije! Kvaliteta čini povrat novca što je moguće nižim! Jednom riječju: kvaliteta bi trebala biti vaš kompas. Ne povezujte svoje poslovanje s proizvodima ili uslugama niske kvalitete. Na vrhu svog popisa promovirajte samo najbolje. Također će zadržati vaš profit na vrhu.



Koliko novca danas gubite?

Novac koji zaradite i izgubite značajno je određen kvalitetom affiliate programa koji ste odabrali kao svoj najbolji odabir.

Pitanje je: Kako mjeriti što je kvalitetnije, a što manje?



Postoji objektivan kriterij koji možete koristiti za odgovor na ovo pitanje i za optimiziranje vaše dobiti: Stopa povrata vašeg najboljeg affiliate programa!

Visoka stopa povrata jasno pokazuje da mnogi kupci nisu zadovoljni onim što dobivaju i da podružnice gube novac na njihovoj prodaji. Naprotiv, niske stope povrata upućuju na visoku razinu zadovoljstva kupaca i sigurnu zaradu za suradnike.

Ako dobijete mnogo povrata novca sa svojim vrhunskim affiliate programom, trebali biste shvatiti da kvaliteta ovog programa nije dovoljna da te kupce održi zadovoljnim i da ne obavlja posao koji je potreban za osiguranje vašeg profita… Vi gubite novac!



Koje su dobre, srednje i loše stope povrata?

Povrat novca se ne može u potpunosti izbjeći. Uvijek će biti kupaca koji nisu zadovoljni ni najkvalitetnijim proizvodom ili uslugom. Dakle, očekivanje nulte stope povrata dugoročno nije realno. Trebali biste željeti da stopa povrata bude što niža u vašoj djelatnosti. Važno je uzeti u obzir da mogu postojati značajne varijacije od jedne industrije do druge, ali kao pravilo možete koristiti sljedeću ljestvicu:

2% ili manje: Izvrsno
3% – 5%: Dobro
6% – 10%: Srednje
11% – 15%: Loše
16% – 20%: Vrlo loše
21% ili više: Bježi!

Sa stopom povrata od 5% ili manje možete biti zadovoljni. Vaš affiliate program je pouzdan, a vaš profit osiguran. Uz stopu povrata od 6%-10%, trebali biste pomno pratiti izvedbu svog trgovca kako biste bili sigurni da ne postane još gore. Savjetujemo vam da istražite tržište u potrazi za boljom alternativom ako je možete pronaći. Sa stopom povrata od 11%-20% (ili višom) trebali biste biti vrlo zabrinuti za svoj profit. Koja god bila vaša industrija, krvarite i vjerojatno postoji bolji affiliate program za promicanje.

Koja je stopa povrata vašeg najboljeg affiliate programa?

Postoje dva načina za pronalaženje stope povrata za affiliate program:

1) Pogledajte statistiku koju daje vaš affiliate program

Izračunajte na sljedeći način: povrat novca / prodaja = stopa povrata

Recimo da izvršite 1000 prodaja mjesečno, dobijete proviziju od 23,50 USD po prodaji i oko 160 kupaca svaki mjesec zatraži svoj novac natrag. Vaša stopa povrata je 160 / 1000 = 16%. U tom slučaju to znači da ste trebali zaraditi 23.500 dolara za svoju prodaju, ali dobit ćete samo 19.740 dolara zbog povrata novca. Ovdje ste izgubili 16% svog profita ili 3760$!

Možete se zapitati: dobivam li samo ja ili sve podružnice za ovaj program slične brojke? Ako koristite Clickbank za promicanje affiliate programa, možete dobiti široku sliku o cijeloj zajednici affiliate-a koji promoviraju affiliate program.

2) Korištenje Clickbank statistike isplata za izračun prosječne stope povrata affiliate programa

Clickbank na svom tržištu objavljuje statistiku isplata za partnerske programe. Faktor $Earned/Sale daje nam točno ono što nam je potrebno za izračun prosječne stope povrata novca za program.

Zarađeni $/prodaja je prosječni neto iznos zarađen po suradniku po preporučenoj prodaji. Na ovaj broj uglavnom utječu povrati novca i on otkriva stvarnu proviziju koju su zaradile podružnice. S ovim brojem možete imati unutarnji uvid u stvarnu izvedbu partnerskih programa.

Prosječna stopa povrata affiliate programa je:
(Provizija – zarađeni $)/Provizija = prosječna stopa povrata

Koja je stopa povrata popularnih affiliate programa u Clickbanku?

Kao primjer, pogledali smo tri affiliate programa koji prodaju baze podataka plaćenih anketa. Utvrdili smo da su njihove stope povrata vrlo visoke! Iznenadit ćete se kad otkrijete koliko novca suradnici mogu izgubiti promovirajući ove programe:

– SurveyScout: stopa povrata od 16,2%!
– Survey Platinum: stopa povrata od 20,9%!
– Anketa o mojim potrošačima: stopa povrata od 35,2%!

Da bismo ušli u detalje, 29. studenog 2005. brojke su bile sljedeće:

SurveyScout
Pridružena provizija: 23,50 USD
Prosječna zarađena $/prodaja: $19.69
Stopa povrata: (23,50 – 19,69) / 23,50 = 16,2%
Primjer: Za 100 preporučenih prodaja trebali biste zaraditi 2350 USD. Zapravo ćete dobiti samo 1969 USD jer je 16 kupaca od 100 zatražilo svoj novac natrag!

Anketa Platinum
Pridružena provizija: 23,50 USD
Prosječna zarađena $/prodaja: $18,58
Stopa povrata: (23,50 – 18,58) / 23,50 = 20,9%
Primjer: Za 100 preporučenih prodaja trebali biste zaraditi 2350 USD. Zapravo ćete dobiti samo 1858 USD jer je 21 kupac od 100 zatražio svoj novac natrag!

Moja anketa za potrošače
Pridružena provizija: 40,84 USD
Prosječna zarađena $/prodaja: $26.43
Stopa povrata: (40,84 – 26,43) / 40,84 = 35,2%
Primjer: Za 100 preporučenih prodaja trebali biste zaraditi 4084 USD. Zapravo ćete dobiti samo 2.643 dolara jer je 35 kupaca od 100 zatražilo svoj novac natrag!
Napomena: My Consumer Survey ima loše dizajniranu stranicu i visoku cijenu za kupce. Procjenjujemo da je njegova stopa konverzije znatno niža od ostalih programa plaćenih anketa. Unatoč visokoj proviziji, podružnice će izgubiti najviše novca s ovim programom.

Naučili smo tri lekcije o ovim partnerskim programima plaćenih anketa:
– Dosta kupaca je nezadovoljno.
– Podružnice gube veliki novac.
– Vrlo je upitna kvaliteta tih programa.

Što trebate učiniti da zaustavite krvarenje?

Nemate utjecaja na kvalitetu affiliate programa koje promovirate. Vaš jedini pravi utjecaj je na kvalitetu vaše preporuke!

Ako date svoju top preporuku vrlo profesionalnom affiliate programu koji klijentima pruža najkvalitetnije usluge, vaš će profit biti što veći i sigurniji.

U području plaćenih anketa i poslova tajne kupnje, najprofesionalniji program koji je danas dostupan je MaximumPaidSurveys.com.

Maximum Paid Surveys vrhunska je baza podataka plaćenih anketa i poslova tajnog kupovanja. Isporučuje vrhunsku vrijednost i registriranim korisnicima i affiliate partnerima zbog svoje vrlo visoke kvalitete.

Kako prepoznati kvalitetu u affiliate programima?

Definiranje kvalitete je težak posao. Općenito, ljudi ne mogu jasno definirati što je kvaliteta, ali je prepoznaju kada je vide. Dakle, na što biste trebali obratiti pozornost u affiliate programima?

Najkvalitetniji affiliate programi pronalaze pravu ravnotežu između vrijednosti koju nude kupcima i vrijednosti koju stvaraju affiliate-ima:

1. Vrijednost za kupce – uključuje:

– Bogat sadržaj
– Web stranica dobrog izgleda
– Najsuvremenija organizacija
– Prijateljska funkcionalnost
– Pristupačna cijena za većinu posjetitelja
– Detaljna dokumentacija
– Bonusi koji jačaju glavnu ponudu
– Pravovremena korisnička podrška

2. Vrijednost za podružnice – uključuje:

– Visoka stopa konverzije
– Visoka provizija
– Niska stopa povrata
– Provizija plaćena na vrijeme
– Dobra affiliate podrška