HEKLANJE

Ako kupujete na Amazonu, iskoristite kodove za popust

TEMU APP 100 E KUPON

Razvojem tehnologije i interneta klasične trgovine polako padaju u zaborav, a njihovo mjesto sve više uzimaju internet trgovine i razne platforme. Jedna od najpopularnijih Internet trgovina u svijetu je Amazon, tvrtka osnovana 1994. godine od strane američkog inženjera, investitora Jeffa Bezosa. Prvotna Jeffova ideja povezana je sa distribucijom knjiga preko interneta (u prva dva mjeseca poslovanja ostvario je promet od preko 20.000 američkih dolara), a kako se takav oblik trgovine i distribucije pokazao obećavajući, Amazon je postupno proširio djelokrug trgovanja te danas distribuira doslovno sve, od igle do lokomotive.
Odličnim poslovnim potezima i razvojem tvrtke, Amazon je opravdao svoj slogan ”Work hard, have fun, make history” (radi teško, zabavi se, stvori povijest). Povijest su sigurno ispisali, i to na više načina. Statistički podaci govore kako je preko Amazona u 2016. godini ostvaren promet od čak 136 milijardi američkih dolara, što ovu tvrtku lansira na tron online trgovina. Tvrtka ima preko 340.000 zaposlenika u više od 10 država svijeta i godišnji rast prihoda i zaposlenih od oko 25%.
Lista proizvoda i brendova koji su u vlasništvu Amazona raste iz godine u godinu. Neki od najpoznatijih su: AmazonFresh – dostava i distribucija namirnica, Amazon Appstore – android platforma za preuzimanje aplikacija, Amazon Echo – pametni mikrofon, Amazon Kindle – online čitanje knjiga i sl. Najveće iznenađenje i novina došla je u 2016. godini, kada je najavljena izgradnja prve trgovine bez blagajni, s ciljem smanjivanja gužve i redova. Trgovina ovakvog tipa još uvijek nije otvorena, pokretanje se planira do kraja 2017. godine.
Ako kupujete na Amazonu, iskoristite kodove za popust koje možete naći ovdje: Groupon Coupons.
Ulaskom u Europsku Uniju, Amazon je svoje trgovanje proširio u na Republiku Hrvatsku. Tijekom perioda od 2013. – 2015. godine, mnogi kupci iz Hrvatske su imali problema prilikom dostave njihovih proizvoda. Problemi sa carinama, velike takse i slične nezgodne situacije riješile su se preusmjeravanjem naručivanja sa američkih stranica na europske podružnice Amazona (Amazon UK, Amazon Italija, Amazon Njemačka i sl.).
Svakako odlična zamisao i dokaz što sve ljudski um može izmisliti i napraviti. Ovaj tip trgovine zasigurno je budućnost (možemo reći i sadašnjost) te je samo pitanje vremena kad će (na žalost) blagajnice i ostalo osoblje u trgovinama biti prošlost.

Slojevito uređenje vrta

Može li vaš dom učiniti malo više uređenja vrta? Vjerojatno je tako, i to je dobro. Zapravo biste trebali biti