HEKLANJE

Prijenos stanja kreditne kartice – Trebate li?

TEMU APP 100 E KUPON

Izdavatelji kreditnih kartica nastavljaju dodavati nove značajke kreditnim karticama kako bi privukli potencijalne kupce. Prijenos stanja kreditne kartice jedan je od njih. Možete prenijeti svoje nepodmireno stanje kartice (ili stanja) sa svojih kreditnih kartica s višim kamatama na kreditnu karticu za prijenos stanja s nižom početnom kamatnom stopom. American Express bio je prvi izdavatelj kreditnih kartica koji je prihvatio ovu strategiju, a drugi su ga izdavatelji brzo slijedili.

Da biste razumjeli proces prijenosa stanja, morate razumjeti različite pojmove povezane s prijenosom stanja kao što su APR, godišnja naknada, početna stopa i naknade za prijenos stanja.



Godišnja postotna stopa (APR) je kamatna stopa koju korisnik kreditne kartice mora platiti za prijenos stanja, prijenos stanja s druge kartice ili uzimanje predujma u gotovini. Ovisno o specifičnoj ponudi kartice, neke kartičarske kuće također će naplatiti godišnju naknadu samo za članstvo u kartici. Osim ako kartica nema značajnu ponudu nagrada, trebali biste izbjegavati kartice za prijenos stanja koje zahtijevaju godišnju naknadu.

Početna stopa je posebna godišnja postotna stopa (APR) na ograničeno vrijeme. Ako imate dobru kreditnu povijest, možete dobiti prednost niske početne stope na dulje razdoblje od vlasnika kartica s lošom ili sumnjivom kreditnom poviješću.

Prijenos vašeg kreditnog stanja Sve dok svaki mjesec u cijelosti plaćate stanje kreditne kartice, ne biste se trebali zamarati prijenosima stanja. Nažalost, dugovi na kreditnoj kartici mogu se brzo povećati ako se dugovi ne plaćaju odjednom, ali ako se pravilno koristi, prijenos stanja na kreditnoj kartici može vam kupiti vrijeme tako da možete otplatiti dug bez snošenja pretjeranih financijskih troškova. Prijenos stanja jednostavan je poput ispunjavanja zahtjeva izdavatelja kartice po vašem izboru. Ali trebali biste pažljivo istražiti i istražiti odredbe i uvjete svoje nove kartice kako biste izbjegli stvari poput naknada za prijenos stanja, kazni i dodatnih troškova koje će neke kartice koristiti.

Kartičarske kuće kao što su Visa, American Express, MasterCard i Discover imaju mnogo različitih vrsta kartica, a mnoge od njih imaju atraktivne značajke prijenosa stanja.

Neka pitanja koja biste trebali postaviti o karticama za prijenos stanja:

1. Koliki je tekući APR kartice nakon što istekne početna cijena? 2. Koliko dugo traje početni tečaj? 3. Hoću li moći isplatiti prijenos stanja do kraja uvodne APR ponude? 3. Nudi li kartica uvodni APR za nove kupnje kao i za prenesena stanja? 4. Postoje li naknade za prijenos stanja? 5. Postoje li skriveni troškovi?

Neki izdavatelji kreditnih kartica udarit će potrošače znatno većim APR-om nakon što istekne početna stopa. Ako planirate zadržati saldo na kartici nakon ponude početne cijene, ova konkretna ponuda za prijenos salda možda neće biti prikladna za vas.



U ovom slučaju, pronalaženje kartice koja nudi i ponudu prijenosa stanja s nižom tekućom kamatnom stopom je najidealnije rješenje, osobito ako ne možete otplatiti dug unutar uvodnog razdoblja. U najmanju ruku, trebali biste odabrati karticu koja nudi konkurentno nisku početnu stopu koja traje dok ne možete isplatiti iznos koji ste prebacili.

Mnoge tvrtke koje izdaju kreditne kartice često će naplaćivati naknade za prijenos stanja. Trebali biste biti vrlo oprezni pri odabiru kreditnih kartica za prijenos stanja koje naplaćuju naknade za prijenos, koje mogu biti značajne. Postoji širok izbor ponuda kartica koje ili uopće ne naplaćuju naknade za prijenos ili imaju nominalne naknade za prijenos koje su razumne. Držite se ponuda prijenosa stanja koje vam ne naplaćuju naknade. Osim toga, također biste trebali pronaći karticu za prijenos stanja koja vam daje slobodu prijenosa stanja tijekom početnog razdoblja, a ne samo kada otvorite račun i izvršite početni prijenos stanja.

Najviše od svega, nemojte krivo protumačiti pomisao na prijenos stanja kao način da izbjegnete svoje obveze duga. To ne znači da možete izbjeći plaćanje duga; jednostavno vam daje više vremena za otplatu duga bez velikih financijskih troškova. Ali ako niste oprezni, neodgovorno korištenje prijenosa stanja često može značajno povećati vaš teret duga. Na primjer, ako platite samo minimalni iznos nakon prijenosa salda svoje kartice i ne isplatite saldo na kartici do trenutka kada istekne uvodna ponuda, planirajte isplatu znatno većeg iznosa financijskih troškova.