HEKLANJE

Aveda i potraga za održivim proizvodima

TEMU APP 100 E KUPON

Aveda nudi prirodne proizvode za kosu, prirodnu šminku, proizvode za njegu kože i druge kozmetičke proizvode za muškarce i žene, a istovremeno su sigurni za okoliš.

Kao proizvođač biljnih proizvoda za kosu, kožu, tijelo, aromu, šminku i lifestyle proizvode, Aveda svoj dugoročni poslovni model stavlja na sigurne i potpuno prirodne alternative kemijskim proizvodima koje koriste mnoge druge tvrtke za uljepšavanje. Svi Aveda šamponi, regeneratori, losioni za tijelo, šminka i proizvodi za njegu kože izrađeni su od prirodnih sastojaka biljnog podrijetla.



Korporaciju Aveda osnovao je 1978. godine Horst Rechelbacher. Bio je na misiji opskrbe industrije kose i ljepote prirodnim proizvodima iz održivih izvora koji su dali rezultate visoke kvalitete koje zahtijevaju profesionalci za kosu i ljepotu. Kao takav, jedan od glavnih prioriteta tvrtke Aveda bio je uključivanje prirode i okoliša u njihove proizvode i poslovni model.

Aveda svoju predanost okolišu shvaća vrlo ozbiljno, kao što pokazuje moja izjava o misiji: “Brinuti o svijetu u kojem živimo, od proizvoda koje izrađujemo do načina na koji vraćamo društvu. U Avedi nastojimo postaviti primjer ekološkog vodstva i odgovornosti, ne samo u svijetu ljepote, već diljem svijeta.” Dok prednjači u borbi za zaštitu okoliša, Aveda je poduzela još jedan veliki korak udruživši snage s UNESCO-om i Zakladom Ujedinjenih naroda kako bi pomogla u zaštiti i očuvanju nekih od najvažnijih svjetskih mjesta i resursa.

Ova priča o njihovoj potrazi za izvorom eteričnog ulja sandalovine tipizira etos tvrtke.

Većina sandalovine dostupne na tržištu krivolov je u Indiji, ponekad od strane organiziranih bandi koje također love slonove. Kao i većina eteričnih ulja kojima se trguje na međunarodnim tržištima, ulje sandalovine često se miješa s petrokemijskim uljima. Avedina potraga za najčišćim, najfinijim organskim uljem sandalovine na Zemlji koje se može pratiti, održivo ubrati i gdje se proces ekstrakcije ulja koristi parom umjesto petrokemijskim otapalima odveo ih je do Aboridžina u Australiji.

Sve donedavno, Aboridžini koji su brali sandalovinu iz svojih zemalja dobivali su vrlo mali postotak dobiti od konačne žetve. Avedino partnerstvo sa zajednicama Mardu naroda Kuktabubba jamči odgovornu praksu nabave i žetve. . Za Mardu narode, berba sandalovine pruža održivu gospodarsku osnovu za svoje ljude. Kao partneri s Avedom, Aboridžinski narodi dobivaju pravednu plaću za svoju žetvu sandalovine, stvarajući posao od kojeg sve strane imaju koristi.

Razlika u kvaliteti i održivosti koristi stručnjacima za ljepotu, potrošačima, autohtonim zajednicama i Zemlji.

Tvrtka nije samo prodaja proizvoda. Svoju misiju podiže na mnogo dublju polugu u pružanju kozmetičkih proizvoda i iskustava za svoje kupce. To uključuje



Lifestyle saloni/lječilišta: Ovi saloni i toplice posvećeni su filozofiji povezivanja ljepote, dobrobiti i brige za okoliš. Nude fantastična iskustva kao i cijeli asortiman Aveda proizvoda.

Konceptualni saloni/lječilišta: Ovi saloni i lječilišta klijentima nude brižno i opuštajuće iskustvo koristeći njegu kose, njegu kože i boju lica isključivo od Avede.

Iskustveni centri: Ove maloprodajne trgovine nalaze se u mnogim velikim trgovačkim centrima i gradskim središtima. Imaju kompletnu liniju Aveda proizvoda.



Odredišne toplice: nalaze se diljem svijeta, a svaka je stvorena s jedinom svrhom pružanja potpunog opuštanja tijela i potpunog odmora za um. Nude luksuzne sadržaje i kompletan izbor tretmana u posebno dizajniranoj atmosferi.

Uz sve više i više ljudi koji žele brinuti o planetu, Aveda je spremna pružiti muškarcima i ženama proizvode koje žele dok im daje znanje i utjehu da čine stvarnu razliku za okoliš.