HEKLANJE

Dobre i loše strane unaprijed plaćene debitne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

U današnjem svijetu gotovo je nemoguće ne moći proći bez neke vrste kreditne kartice. Od prijave u hotel, preko mogućnosti online kupnje do punjenja benzina u automobilu, kreditna kartica je korisna u svim tim situacijama. Dakle, što biste točno trebali učiniti kada vaša kreditna sposobnost nije najbolja i u ovom trenutku stvarno ne postoji mogućnost dobivanja osigurane kreditne kartice? Prepaid zaduženje moglo bi biti upravo ono što vam treba. Koje su dobre i loše strane dobivanja prepaid debitne kartice?

Prednost prepaid debitnih kartica je ta što ih možete koristiti bez brige da ćete se zadužiti. Budući da se prepaid debitne kartice plaćaju unaprijed, na kraju mjeseca nema velikog računa. S ovog aspekta, prepaid debitne kartice su više poput gotovine nego kreditne kartice.



Prednost prepaid debitnih kartica koja se vjerojatno najviše sviđa ljudima s lošom kreditnom sposobnošću jest to što ne morate brinuti o odlasku na zaduženje. Budući da je potrebno uplatiti novac na karticu kako biste je koristili, ne morate brinuti o velikom računu koji će stići na kraju mjeseca.

Jedna velika prednost prepaid debitne kartice je ta što ne morate imati dobru kreditnu sposobnost da biste dobili karticu. Samo platite naknadu za aktivaciju i položite nešto novca i spremni ste za kupovinu.

Nešto što bi se moglo smatrati i dobrom i lošom točkom posjedovanja prepaid debitne kartice je to što nemate nikakve kreditne povlastice. To znači da možete potrošiti samo onoliko koliko vam je položeno na karticu i ništa više od toga.

Neke loše strane posjedovanja prepaid debitne kartice jesu da je morate odmah prijaviti ako je ukradena jer su s ovom vrstom kartice puno stroži rokovi u odnosu na normalnu kreditnu karticu. Bit ćeš bez puno novca ako stvari ne prijaviš na vrijeme. Također postoje mjesečne naknade za održavanje na koje morate pripaziti na mnogim prepaid debitnim karticama. Ne želite na kraju platiti mnogo nepotrebnih naknada.

Blogujete li učinkovito?

Možda “blogiranje” i nije tako ljupka riječ. Za mene, osobno, zvuči kao sročeno mukotrpno način na koji žitarice mogu biti