HEKLANJE

Pobijedite konkurenciju – Pobijedimo konkurenciju jednom zauvijek

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li ikada izgubili prodaju jer je potencijalni kupac odlučio ići s vašim konkurentom? U poslovnom svijetu uvijek će postojati druge tvrtke koje će se natjecati s vama za vaše klijente.

Postoji li način da smanjite gubitak posla od strane konkurencije i povećate šanse da odaberu vas? Apsolutno! Počinje s poznavanjem, razumijevanjem, istraživanjem i učenjem od vaših konkurenata.



Evo 8 koraka koji će vam pomoći da saznate više o svojim konkurentima:

1. Identificirajte naziv tvrtke
2. Imena vrhunskih rukovoditelja i prodavača
3. Koje usluge pružaju, a koje ne
4. Koliko naplaćuju
5. Kome ciljaju svoj marketing
6. Kako pronalaze klijente
7. Kako se pozicioniraju na tržištu
8. Njihove snage i slabosti.

Uložite malo vremena u proučavanje i učenje od svojih najboljih konkurenata, posebno onih uspješnih. Nakon dovršetka koraka 1-8, sada možete identificirati, stvoriti i ponuditi nove načine predstavljanja vašeg proizvoda koje vaša konkurencija ne čini.

To može uključivati nuđenje usluga koje oni ne nude, kreativno pakiranje vaših naknada i usluga, pružanje pogodnosti koje oni nemaju, načine za bolje reklamiranje vaših usluga i pozicioniranje vaših usluga u odnosu na njihove snage i slabosti.

Dopustite mi da kažem nešto više o “snagama i slabostima”. Najučinkovitiji način da dublje naučite o svojoj konkurenciji i pozicionirate se u odnosu na njih je napraviti ono što se zove ‘SWOT’ analiza. SWOT je kratica za Strengths, Weaknesses, Opportunities i Threats.

Postoji mnogo načina da otkrijete informacije o svojoj konkurenciji za njihovu SWOT analizu. Evo samo nekoliko:

Svaki će web posao na kraju primiti telefonski poziv. Započinje zvučanjem kao profesionalni poziv lokalne tvrtke. Zapravo, na prvu zvuči kao da netko želi izgraditi joint venture ili kupiti. Možda čak zvuči kao da netko treba vašu pomoć.



Jednom kada se vlasnik male tvrtke zakači, ton se lagano mijenja, tvrtka vam ima što ponuditi, ali oni nisu spameri. Oni su uvijek partner s nekim velikim s kim ste sklopili savez kao što su Google Adsense, Ebay, Prostores, Amazon.com ili možda vaš web host.

Sada, bomba pada. Obećavaju da će povećati vaš promet i postaviti vašu web stranicu na vrh tražilica, zajamčeno.

Postoji samo jedan plan djelovanja – spustite slušalicu.



Izbjegavajte sheme web prometa

Postoji nekoliko desetaka shema, niti jedna nije legitimna. Ne postoji pravni način da se jamči da će web stranica ostati na prvoj stranici osim ako a) su ključne riječi nejasne ili imaju nizak ROI, i b) prodaju prvo mjesto u PPC programu.

Jedan od načina da identificirate shemu je da ih zamolite da se odmaknu od svoje skripte i odgovore na neka SEO pitanja:



1. Koristi li ovaj program farmu veza?
2. Hoće li ovaj program uključivati biltene ili kampanje putem e-pošte?
3. Jamčite li da stranica nikada neće biti zabranjena?
4. Je li uključena razmjena bannera?
5. Treba li PPC tip skripte biti objavljen na web stranici?

Gotovo je zajamčeno da će razgovor završiti prije nego što se odgovori na jedno pitanje.

Mnogi od tih programa koriste stotine neželjenih MFA (Made For AdSense) web-mjesta koja lebde po webu. Zapravo, jedna je tvrtka zatvorena 2005. godine zbog korištenja automatiziranog softverskog programa koji je objavljivao 2000 novih web stranica dnevno. Godine 2007. Google je pokrenuo novi program koji je uključivao zabranu MFA stranica i zauvijek otkazivanje vlasničkog AdSense računa.
Nažalost, mnogi oglašivači također su u opasnosti od zabrane AdSensea. Nakon zabrane, nitko iz vaše obitelji ili vi sami više nikada neće imati AdSense račun.

Black Hat SEO

Najbolji način da izbjegnete sheme web prometa je da postanete svjesni ‘Black Hat SEO’. Ovo su trikovi koji će rezultirati velikom posjećenošću web stranice nekoliko mjeseci. Ali, kada tražilice pronađu ‘trik’, zauvijek zabranjuju stranicu.
Postoji nekoliko desetaka popularnih Black Hat SEO trikova: ulazne stranice, farme veza, nevidljivi tekst, zrcalne web stranice itd.
Kvalitetni hitovi

Mnoge od tih tvrtki imaju softverske programe koji ne samo da opetovano posjećuju web stranicu, već čak i klikaju na PPC kampanje. Ovo nije ‘pravi promet’. Ljudi koji budu uhvaćeni na web stranici MFA-a i ‘izvučeni’ samo da pobjegnu nisu dobar klik.
Kvalitetan pogodak je posjetitelj koji zapravo želi kupiti ono što se nalazi na vašoj stranici. Uspjeh nisu pogoci, već kvalitetni pogoci.

Zaraditi novac

Najbolji način da pobijedite prevarante web prometa u njihovoj vlastitoj igri je razumijevanje različitih vrsta prometa. Najvažnija vrsta prometa je osoba koja je surfala internetom tražeći nešto za kupiti – i pronašla je vašu web stranicu.
Jedna web stranica može zaraditi 10 000 dolara mjesečno, sa samo 100 000 posjeta.

Druga stranica može zaraditi 100 dolara mjesečno, s više od 2 milijuna posjeta. Uspjeh i šanse za zaradu povezani su s kvalitetom pogodaka.