HEKLANJE

Bacite svoj dug na kreditnoj kartici i dodajte stvarne alternative

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li lako dobili kreditnu karticu na fakultetu? Ili ste netko tko ga je dobio zbog praktičnosti plaćanja bez gotovine? Niste upoznati s drugim jednostavnim načinima posuđivanja novca?

Milijuni nas to čine zahvaljujući neizbježnom oglašavanju industrije kreditnih kartica. Malo ljudi shvaća koliko alternativa kreditnim karticama postoji. Postoje i drugi načini korištenja kredita, a da se ne nađete u dugovima po kreditnoj kartici.



Pogledajmo nekoliko.

Debitne kartice.
Debitne kartice često se koriste u mnogim europskim zemljama, ali se relativno nečuju drugdje. U osnovi, one su poput kreditnih kartica i prihvaćaju se svugdje gdje se prihvaćaju kreditne kartice. Jedina (i velika) razlika je u tome što sav novac koji potrošite uzimaju izravno s vašeg bankovnog računa umjesto da dobijete račun na kraju mjeseca. Također izbjegavate gomilanje duga po kreditnoj kartici korištenjem ove vrste kartica. Ipak, imajte na umu da s debitnom karticom niste dobro zaštićeni od prijevare kao što biste bili s kreditnom karticom.

Pre-paid kreditne kartice.
To su kartice koje rade kao kreditne kartice osim što ne možete imati negativan saldo i morate staviti novac na karticu prije nego što ga možete potrošiti. Ova kartica je izvrsna ako želite znati koliko trošite, a da ne spominjemo da nemate ponavljajući dug po kreditnoj kartici svaki mjesec. Također su sigurnije od debitnih kartica jer netko tko je ukrao karticu može potrošiti samo onoliko novca koliko je u tom trenutku na njoj.

Bankovno prekoračenje.
Dobro bankovno prekoračenje, koje se koristi zajedno s kreditnom karticom, može biti daleko bolji način posuđivanja novca od korištenja same kreditne kartice. Vaše ograničenje prekoračenja postavlja banka prema tome koliko uplaćujete na svoj račun svaki mjesec i ne morate ga otplatiti dok to ne želite.

U osnovi, to samo daje vašem računu mogućnost da ide u negativne brojeve. Mnoge banke naplaćuju relativno visoke kamate za prekoračenja, ali rijetko su te stope visoke kao kod kreditne kartice. Dat će mnogo bolje cijene za dobre klijente.

Stvarni zajmovi.
Kada kupujete jedan veliki predmet po fiksnoj cijeni (kao što je automobil) ili potrošite sav svoj novac na jednu vrstu stvari (popravke doma, na primjer), isplati se sve to izdvojiti iz proračuna i otići u banku ili kreditnu tvrtku . Moći će vam posuditi novac po mnogo boljoj stopi nego što bi to učinila kreditna kartica jednostavno zato što znaju zašto uzimate zajam. Oni vam mogu odrediti redovite mjesečne isplate za otplatu.

Kreditne unije.
Kreditne unije su poput banaka, samo više lokalne. One su zadruge, odnosno u vlasništvu svojih članova, a njima upravlja zajednica. Oni su odlično mjesto za posuđivanje novca jer postoje zakonska ograničenja o tome koliko kamate kreditne unije mogu naplatiti. Ne treba im ni za profit za vlasnike ili dioničare, jer ih nemaju. Vrijedi ih provjeriti ako postoji u vašem području.



10 najboljih razloga za ribolov

Provođenje vremena na otvorenom, umirujući zvuk valova koji se sudaraju o obalu, osjećaj postignuća koji dobijete kad uhvatite svoj plijen

Kupiti franšizu ili pokrenuti posao?

Franšizno poslovanje definitivno je sigurnija prilika prema brojkama američkog Ministarstva trgovine. Ova studija provedena tijekom 7 godina otkrila je da