HEKLANJE

Banke, zajmovi i kako uštedjeti velike novce

TEMU APP 100 E KUPON

Kada kupuju zajam, bilo da se radi o automobilu, kući ili konsolidaciji, većina se pojedinaca obraća bankama za novac koji im treba. Brojni su čimbenici koji mogu odrediti koliko ili koliko malo novca možete uštedjeti.

Jeste li upoznati sa svojim kreditnim izvješćem i FICO rezultatom? Ako ne, trebao bi biti. Posjetite yearlycreditreport.com kako biste primili besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća, od svake od tri agencije za kreditno izvješćivanje, jednom svakih 12 mjeseci. Obično su ti izvještaji 9,00 USD svaki, ali mnogi korisnici ne shvaćaju da imaju pravo na besplatnu kopiju svake godine. Ne postoje nikakve zamke, trikovi i probno razdoblje u bilo kojoj vrsti usluge koja se plaća kako biste dobili pristup putem ove web stranice. Podaci sadržani u vašem kreditnom dosjeu jedan su od najvažnijih čimbenika u određivanju iznosa vašeg kredita, kamatne stope i konačno odluke o odobravanju ili odbijanju zahtjeva za kredit. Svatko bi trebao biti upoznat sa svojim kreditnim izvješćem, provjeriti točnost njegovog sadržaja i ispraviti eventualne pogreške koje postoje. FICO rezultat je broj koji se izračunava na temelju prethodne povijesti plaćanja, omjera duga i stanja i duljine kreditne povijesti. Što je viši vaš FICO rezultat, to su niže vaše kamatne stope.



Tijekom procesa podnošenja zahtjeva za kredit, banke će preuzeti kopiju vašeg kreditnog izvješća. Također će zatražiti i neke druge podatke, koje samo vi možete dati. Među stavkama koje banke traže prilikom obrade zahtjeva za zajam su trenutne isplate, kopija poreznih prijava za prethodne dvije godine, a možda čak i bankovni izvodi i dokaz o zaposlenju. Prilikom podnošenja zahtjeva za veliki zajam, strpljenje je ključno. Neke banke odgovaraju u roku od 24 sata, dok drugima može trebati i do tjedan dana. Čak i ako vam jedna banka odbije zahtjev, nemojte odustati. Pokušajte s drugim bankama, koje bi mogle biti namamljene da daju kredit u nadi da će vas pridobiti kao budućeg klijenta.

Ovih dana gotovo svi imaju prilike za zajam. Bez kreditne sposobnosti, loša kreditna sposobnost, spora kreditna sposobnost. Kako god kažete, postoje banke koje žele vaše poslovanje, ali možda postoji caka. Ovisno o vašoj kreditnoj povijesti, možda ćete na kraju potrošiti više od dvostruko više kamata od nekoga s besprijekornom kreditnom evidencijom.

Neke banke nisu specijalizirane za velike zajmove, kao što su zajmovi za nekretnine i automobile, već daju manje kreditne linije potrošačima. Ovi zajmodavci obično izdaju kreditne kartice onima koji su odobreni. Iako vaša kreditna povijest igra veliku ulogu u određivanju vaših kamatnih stopa s kreditnim karticama, ona ne određuje druge razne naknade. Određene naknade, koje naplaćuju banke koje izdaju kreditne kartice, opće su naknade koje se izdaju svima koji imaju kreditnu liniju. Zakašnjele naknade, naknade za prekoračenje limita i godišnje naknade su među raznim naknadama koje naplaćuju mnoge kartičarske kuće. Izbjegavajte banke koje naplaćuju previsoke naknade unaprijed i smanjite velik iznos svog raspoloživog kredita navedenim naknadama. Kod kreditnih kartica imajte na umu da kamate mogu vrtoglavo porasti nakon samo jedne propuštene uplate. Uštedjet ćete mnogo novca plaćajući na vrijeme, svaki put i tako što ćete dug po kreditnoj kartici svesti na minimum.