HEKLANJE

Black Hat Affiliate marketing – legalno? Da. Etički? Hmmm…

TEMU APP 100 E KUPON

Čini se da postoje brojne metode koje marketinški partneri ovih dana koriste kako bi zaradili svoje provizije. Dodavanje pridruženih veza na web stranice, e-poštu, instant messengere, članke, e-knjige, oglase s plaćanjem po kliku, bannere i bilo koji drugi oblik medija sve su to popularne strategije pridruženog marketinga. Uspjeh im dolazi kada ljudi kliknu na te poveznice, kada ih kolačić učita na svoje računalo prati i zatim obave kupnju na web stranici partnerskog programa. Tada affiliate poštom dobiva ček za sve zarađene provizije.

Ipak, nedavno su se pojavile neke nove taktike affiliate marketinga koje su izazvale malo komešanja u zajednicama affiliate marketinga. Čini se da elitna skupina marketinških stručnjaka koristi neke upitne metode za povećanje svojih provizija koje su označene kao taktika affiliate marketinga “crnog šešira”. Dakle, tko je ta elita i koja je njihova taktika crnog šešira?



Elitnu skupinu crnih šeširdžija predvodi lukavi programer po imenu John Reel. Stvorio je program koji prikriva pridružene veze kao nijedan drugi prikrivač veza koji ste ikada prije vidjeli. Tako je; ovaj radi nekoliko stvari drugačije.

– Jedna od značajki crnog šešira je da će stvoriti uokvirene veze. To znači da veza koju vidite u adresnoj traci neće biti za stvarnu web stranicu na koju dođete klikom na nju. Također, naslovna traka u vašem pregledniku će reći koju god poruku Black Hatter podružnica želi da vidite.

– Još jedna od moćnijih značajki ovog alata za partnere crnog šešira je mogućnost ugradnje kolačića za partnere u vaše veze. To omogućuje pridruženom trgovcu da učita svoj pridruženi kolačić na vaše računalo prije nego što uopće dođete do odredišnog URL-a, pa stoga nema potrebe za korištenjem pridruženog koda označenog na kraju URL-a. Činit će se kao da poveznica uopće nije pridružena poveznica, a ipak će crni klobučar potajno zaraditi proviziju.

– Korak dalje, ovaj postupak ugradnje kolačića također može omogućiti partneru s crnim šeširom da ugradi više kolačića partnera u svoju vezu za program partnerstva koji promiču kao i kolačiće svih konkurencije. Na ovaj način, ako kupac ne kupi sa stranice na koju ste ga poslali i kasnije završi na stranici konkurencije, affiliate black hat i dalje zarađuje proviziju.

– Sada podižući ovu značajku još jedan korak dalje, ovaj crni šešir affiliate alat može tajno sakriti rotirajuće affiliate kolačiće ugrađene unutar web stranice. Ova podmukla taktika omogućuje dodavanje kolačića za kolačićem za brojne pridružene programe koji se svi prate do pridruženog poduzeća crnog šešira.

– Još dalje od ove značajke je mogućnost ugradnje bilo koje veze s višestrukim rotirajućim pridruženim kolačićima. Ovo opet može napuniti vaše računalo affiliate kolačićima za bilo koji i sve affiliate programe od kojih affiliate black hat želi zaraditi provizije. Štoviše, ova lukava affiliate veza s crnim šeširom nevino će izgledati kao bilo koja druga poveznica i može se objaviti bilo gdje, a da nitko ne zna za što je sposobna kada se klikne!

Zvuči kao izum ludog znanstvenika koji pokušava preuzeti svijet affiliate marketinga kroz iskorištavanje genijalnih crnih rupa u programiranju.



Dakle, jesu li ove taktike partnera s crnim šeširom legalne? Da, ako affiliate program ne navodi drugačije unutar svojih uvjeta pružanja usluge.

Jesu li ove affiliate taktike crnog šešira etičke? To sve ovisi o vašem osobnom etičkom kodeksu i o tome hoćete li koristiti alate etički ili biste ih koristili na sve moguće načine kako biste zaradili što više provizija bez poštovanja prema svojim klijentima.

Želite li ovaj crni šešir alat? Zaboravi! Dostupno ih je samo 1500, a dok ovo budete čitali vjerojatno će već nestati. Nakon toga, John Reel će paradirati kao anđeo i prodavati svoj alat s bijelim šeširima, ali nemojte da vas zavara ovaj vuk u janjećoj koži.



Budžet za vaše online poslovanje

Ono što ćemo ovdje preporučiti je metodologija za one koji planiraju uspostaviti svoje internetsko poslovanje s ograničenim budžetom. Jedan od