HEKLANJE

Budžet za vaše online poslovanje

TEMU APP 100 E KUPON

Ono što ćemo ovdje preporučiti je metodologija za one koji planiraju uspostaviti svoje internetsko poslovanje s ograničenim budžetom.

Jedan od najvažnijih čimbenika za uspjeh u online poslovanju, ili u bilo kojem drugom poslu, je kontrola proračuna bez obzira na to koliki je vaš proračun.



Prvo trebamo definirati što je značenje ograničenog budžeta. Prvo, morate vjerovati u svom srcu da je nemoguće pokrenuti i voditi online poslovanje besplatno. Ne vjerujte nikome tko vam kaže drugačije.

Drugo pravilo je da trebate izdvojiti najmanje 200 USD za marketinške i administrativne troškove. Da bismo vam dali ideju o tome koliki bi ti troškovi mogli biti, evo nekoliko primjera:

1- Stavke administrativnih troškova:

a. Priključak za internet
b. Usluga hostinga za vašu web stranicu (ako je imate)
c. Telefonski račun.
d. Struja
e. Troškovi kreditne kartice
f. Pošta i kurir (ako je primjenjivo)

2- Troškovi marketinga (ovisno o vašoj općoj strategiji)

a. Softverski programi
b. Usluge generiranja prometa
c. Izvanmrežno oglašavanje
d. Plaćanje po kliku
e. vodi
f. Usluga automatskog odgovora
g. Bilo koja druga taktika plaćenog oglašavanja

Sada gore spomenutim 200 USD možete dodati sve izravne troškove vezane uz vaše poslovanje. To uglavnom uključuje jedno ili oboje od sljedećeg:



1- Što morate platiti da biste ostali u poslu, uključujući mjesečnu pretplatu ako je primjenjivo.

2- Popis proizvoda koje morate kupiti.

Kako biste mogli pametno potrošiti svoj proračun, preporučujemo da slijedite ove korake:



1- Ne započinjite svoju online marketinšku aktivnost odabirom plaćenih opcija. U prethodnom smo članku detaljno opisali koji su vaši besplatni alati za mrežnu marketinšku strategiju. Ovdje ćemo ih samo navesti:

a. Pošaljite svoje veze u imenike i tražilice.
b. Pišite i šaljite članke u imenike članaka
c. Recipročno povezivanje
d. Objavljivanje na aktivnim forumima
e. Učinite sadržaj svoje web stranice bogatim i dinamičnim
f. Blog i Ping.
g. Usluge razmjene prometa

2- Kupite softverske programe koji će vam pomoći automatizirati procese gore navedenih opcija besplatnog online marketinga. Pokušajte se ne odlučiti za usluge temeljene na pretplati. Provjerite imate li softverske programe koji imaju opciju jednokratnog plaćanja.



3- Nakon nekoliko mjeseci shvatit ćete da imate besplatan iznos u svom proračunu koji sada možete koristiti za plaćene online ili offline marketinške opcije.

Naša vam posljednja i iskrena preporuka je da se ne upuštate u bilo kakav online posao ako ne možete potrošiti ukupno 300 – 500 USD mjesečno.