HEKLANJE

Ubrzano korištenje internetske kreditne kartice

Internetska trgovina i online kupnja postali su iznimno popularni posljednjih godina. Tvrtke poput Amazona revolucionirale su način na koji kupujemo knjige i CD-ove. Također, rezerviranje putnih aranžmana poput avionskih karata, rent-a-cara, hotela i drugog smještaja sve se više ne obavlja online, već od strane samih kupaca, koji na taj način izbjegavaju troškove preko putničkog agenta ili drugog posrednika, a ušteđevinu zadržavaju za se. Ovo je područje prošireno rastom niskotarifnih zrakoplovnih prijevoznika i sve većom popularnošću češćih kratkih putovanja u inozemstvo.

Osim ovih kupnji, sve više i više usluga postaje dostupno online, od internetskog bankarstva, financijskih usluga, podnošenja zahtjeva za zajmove i hipoteke, te cijelog niza online poslovnih poslova, učinili su internet vjerojatno daleko važnijim od velikih ulica za mnoge potrebe za kupnjom.



A ovaj trend će se samo povećavati. Trgovine poput Tesca i Asde već nude usluge online kupnje, gdje odabirete artikle koje želite kupiti, dodajete ih u svoju elektroničku košaricu za kupnju, plaćate ih online, a zatim ih dostavljate na vaša vrata. Rast online maloprodaje prodire u sva područja tržišta, a sada možete čak i iznajmiti videozapise online.

A koji je, možda se pitate, najpopularniji oblik online plaćanja? Pa, usprkos ogromnom porastu popularnosti debitnih kartica, kreditne kartice i dalje su najvažnije sredstvo plaćanja na internetu. Debitne kartice općenito će biti dostupne samo od tvrtki koje posluju u vašoj zemlji, što znači ako želite kupovati od tvrtke koja posluje izvan Ujedinjenog Kraljevstva. Tada nećete moći koristiti svoju debitnu karticu i morat ćete koristiti kreditnu karticu. A budući da je iskorištavanje prednosti dobavljača iz cijelog svijeta ono što internet predstavlja, nećete se htjeti ograničiti na prodavače iz Ujedinjenog Kraljevstva oslanjajući se na debitnu karticu.

Gotovo sve internetske stranice koje nešto prodaju prihvaćaju plaćanje kreditnom karticom. Međutim, ovo postaje sve fleksibilnije i pristupačnije korištenjem posrednika u plaćanju kao što su pay pal i egold.

Nova kreditna kartica bit će predstavljena u bliskoj budućnosti koju ćete moći koristiti preko interneta pomoću svog jedinstvenog osobnog identifikacijskog broja (PIN) koji se unosi u tipkovnicu koju isporučuje kartičarska kuća. Sljedeći korak da online kupnju učinite puno lakšom i sigurnijom.

Ipak, riječ opreza ako kupujete putem internetske kreditne kartice. Čuvajte se krađe identiteta, što je sve veći problem. Poslujte samo s tvrtkom za koju ste prije čuli i znate da joj možete vjerovati i nikad ne dajte podatke o svojoj kreditnoj kartici osim ako se ne nalazi na sigurnoj web stranici.

Krađa identiteta može se lako izbjeći. Uvijek uništite neželjene izvode kreditnih kartica. Kad god prestanete koristiti kreditnu karticu, trebali biste je odmah otkazati pismenim putem. Ako odlučite samo ostaviti staru kreditnu karticu pohranjenu u svom domu, izloženi ste prijevari s kreditnom karticom. Biti svjestan!

Vaš kreditni rejting

Mnogi ljudi ne provode previše vremena razmišljajući o tome, ali svatko od nas ima negdje računalni fajl koji sadrži sve

Kalkulator potrošnje žbuke na 1m2

Duljina zida (m): Visina zida (m): Debljina sloja (mm): Žbukanje je najbrži, najjednostavniji i najpristupačniji način izravnavanja zida. Oni koji