HEKLANJE

Načini da poboljšate svoje kreditno izvješće

TEMU APP 100 E KUPON

Je li doista bitno poboljšati svoje kreditno izvješće?

Iako je kreditni rezultat troznamenkasti broj, on ima veliku važnost u današnjem poslovnom svijetu. Da biste zaradili dobru kreditnu sposobnost, vrlo je bitno da plaćate svoje obveze na vrijeme. Redovito i pravovremeno plaćanje doprinosa osigurava zdravu kreditnu povijest.



Mnogi trgovci na malo i zajmodavci u potpunosti ovise o kreditnom izvješću kako bi mogli voditi svoje poslovanje na kredit. Svaka negativna primjedba može izravno utjecati na vašu fleksibilnost pri dobivanju kredita. Stoga je poželjno da morate poboljšati svoje kreditno izvješće i rezultat. Ako vaše kreditno izvješće sadrži bilo kakve negativne primjedbe, postaje ključno da poboljšate svoj kreditni rezultat što je prije moguće.

Pretpostavimo da razmišljate o kupnji automobila na kredit. Za to ćete se morati prijaviti različitim bankama i zajmodavcima. Bankovni zajmodavci ovise isključivo o vašoj kreditnoj sposobnosti da bi procijenili vašu financijsku poziciju na tržištu. Ako nemate zadovoljavajuću kreditnu povijest, velika je vjerojatnost da vam neće biti odobren potreban zajam za kupnju automobila. Slično tome, mogu postojati različite vrste ulaganja koje želite kupiti. Dakle, za sve ove svrhe vrlo je važno da održavate zdravo kreditno izvješće.

Slijede određeni savjeti i smjernice koje vam mogu pomoći da poboljšate svoje kreditno izvješće.

• Plaćajte sve svoje račune na vrijeme ili prije roka. Budući da svako zakašnjelo plaćanje može izravno utjecati na vaše kreditno izvješće i istovremeno na vaš kreditni rezultat.
• Nemojte se svaki put prijaviti za kredit jer to može smanjiti ocjenu vašeg kreditnog izvješća.
• Održavajte procijenjeni saldo na vašem kreditu. Na primjer, vaš kreditni saldo ne bi trebao premašiti 25%, jer je to uobičajeni kreditni limit.
• Ako pronađete bilo kakvu negativnu primjedbu u svom kreditnom izvješću, prijavite se da saznate pravi razlog. Provjerite jesu li podaci u vašem kreditnom izvješću točni ili ne.
• Održavajte besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća.
• Ne otvarajte nepotrebne račune. Imajte na umu da je račun s nultim stanjem također uzet u obzir.
• Što je više moguće, izbjegavajte uvodnu ponudu na svojoj kreditnoj kartici.
• Održavajte dobru kreditnu povijest.
• Povremeno provjeravajte svoje kreditno izvješće najmanje dva puta godišnje.
• Popravite svoju kreditnu sposobnost na vrijeme za bilo koju uslugu kreditnog izvješća.

Plan za skori prestanak rada

Nakon što ste shvatili koliko vam je novca potrebno za mirovinu, zapeli ste pred jednim velikim problemom – dobro dva: