HEKLANJE

Mali koraci mogu dovesti do velikih ušteda na pumpi

TEMU APP 100 E KUPON

Svatko traži načine za smanjenje “gasa” zbog visokih troškova goriva. Postoje neke jednostavne stvari koje možete učiniti kako biste se postavili na put ekonomičnosti plina.

• Zasvijetlite Pedal-Ease na gasu kada krećete s crvenog svjetla. Vaš će automobil raditi manje i neće trošiti toliko goriva. Na autocesti trčite oko pet milja ispod postavljenog ograničenja brzine kako biste uštedjeli.



• Uključite A/C – Nekad je vrijedilo da bi nekorištenje klima uređaja (A/C) u toplijim mjesecima uštedjelo na potrošnji goriva. To više nije istina. Uz aerodinamiku današnjih vozila, isključivanjem klima uređaja otpor koji stvara vjetar uzrokuje veći otpor vozila kada se prozori spuste.

• Koristite pravo gorivo – Nikada ne koristite benzin s višim oktanskim brojem nego što je potrebno vašem motoru. To je kao da pokušavate staviti 16 unci tekućine u čašu od 12 unci. Upotrijebite pravi oktanski broj i možete uštedjeti oko novčića ili više po galonu pri svakom punjenju.

• Održavajte tlak – Provjerite imate li ispravan tlak u svakoj od svojih guma. S premalo zraka u gumama, trenje koje je potrebno za kotrljanje automobila je puno veće, čime se smanjuje potrošnja goriva.

• Održavajte ga čistim – Održavajte svoj motor čistim od krhotina mijenjanjem filtera za ulje i gorivo.

• Uključite se – Većinom modernih mjenjača upravljaju elektronički kontroleri. Tekućina za prijenos koja je pokvarena može spriječiti vaš automobil da uđe u najvišu brzinu. Promijenite tekućinu mjenjača u rasponu od 36.000 do 50.000 milja.

• Stir It Up – postoji mnogo različitih naprava na tržištu za koje se tvrdi da povećavaju potrošnju goriva. U svim našim testiranjima, gotovo ni u čemu nismo pronašli poboljšanje, s jednom iznimkom. To je uređaj koji se zove Tornado koji se stavlja u usisnik zraka, najbliži ploči za gas, i stimulira zrak da postane stvarno turbulentan. To uzrokuje dobru atomizaciju goriva unutar samog motora što je uzrokovalo povećanje uštede goriva u aplikacijama koje smo testirali za prosječno jednu do dvije milje po galonu.

S cijenama goriva iznad 2 USD i približavanjem oznaci od 3 USD, ako možete uštedjeti jednu ili dvije milje po galonu svaki put kada natočite gorivo, to može značiti oko 300 ili 400 USD uštede godišnje u normalnim uvjetima vožnje. Mislim da to svakoga zanima.



Kofein uzrokuje bore

Ako imate namjeru održati zdravu kožu bez bora, trebate reformirati svoje tijelo iznutra prema van. Dobar početak je suzdržavanje od

Prepaid kreditne kartice

Ako imate povijest loše kreditne sposobnosti i ne možete dobiti standardnu kreditnu karticu, unaprijed plaćene kreditne kartice mogu biti upravo

5 grešaka kod mršavljenja

Svjedoci smo raznih pogrešaka koje se čine prilikom mršavljenja. Postoje razne teorije koja je prehrana dobra za nas i koji