HEKLANJE

Pregledajte svoje kreditno izvješće i ispravite pogreške

TEMU APP 100 E KUPON

Pregled vašeg kreditnog izvješća

Provjerite jesu li vaši osobni podaci točni. To uključuje vaše ime, broj socijalnog osiguranja, datum rođenja, adresu i broj telefona. Ako ste u braku, također provjerite jesu li podaci o vašem supružniku točni. Ako ste razvedeni, izvješće bi to trebalo navesti.



Provjerite jesu li navedeni vaš poslodavac i naziv radnog mjesta. Ako ste na svom poslu samo kratko vrijeme, vaš prethodni poslodavac također treba biti naveden. Ako ste na trenutnoj adresi živjeli samo kratko vrijeme, vaša bi prethodna adresa također trebala biti navedena.

Provjerite jesu li navedeni računi vaši te jesu li povijest plaćanja i stanje računa točni. Računi kreditnih kartica pokazat će vaš kreditni limit, iznos koji sada dugujete i jeste li platili na vrijeme.

Također će biti navedena imena tvrtki koje su zatražile vaše izvješće u posljednjih šest mjeseci. Vaše kreditno izvješće također navodi tužbe, založna prava i stečajeve.

Kako mogu ispraviti pogreške?

Pošaljite ovjereno pismo agenciji za prijavu kreditne sposobnosti i kopiju tvrtki koja je prijavila pogrešne podatke. Uključite u svoje pismo:

Naziv tvrtke koja je prijavila netočne podatke;

Zašto je informacija pogrešna;



Kopije računa, poništenih čekova ili drugih dokumenata koji dokazuju da su podaci pogrešni.

Ako u vašem izvješću postoje netočne informacije, i agencija za kreditno izvješćivanje i tvrtke koje su to prijavile odgovorni su za ispravak.

Što Agencija za izvješćivanje kredita mora učiniti



Kada agencija za kreditno izvješćivanje primi vaš spor, mora:

U roku od 5 dana obavijestite tvrtku koja je dostavila podatke da ste pokrenuli spor.

Dovršite njihovu istragu u roku od 30 dana od primitka vašeg pisma.



Ako se slažu s vama

Ako se agencija za kreditno izvješćivanje složi da su informacije u vašem izvješću pogrešne, poslat će vam ispravljeno izvješće u roku od 30 dana.

Ako se ne slažu s vama

Ako zaključe da su informacije u vašem kreditnom izvješću točne, moraju vam reći zašto u roku od 5 dana od završetka istrage.

Ako se ne slažete s njihovim objašnjenjem, možete napisati svoju stranu priče u izjavi od 100 riječi. Ova izjava postaje dio vašeg kreditnog izvješća.

Kreativnost Bez Granica

Otvorena Vrata Mašti Heklanje je poput platna na kojem možete stvoriti svoje remek-djelo. Sloboda kreiranja vlastitih uzoraka i igra sa