HEKLANJE

Blog Kao da sutra ne postoji

TEMU APP 100 E KUPON

U redu je pustiti ljude da govore o čemu žele. Trebali biste cenzurirati samo opscenosti i klevete. Dopustite svojim klijentima da razgovaraju izravno s vama i unaprijedite svoje poslovanje. Ne pokušavajte svoj blog koristiti kao još jedan oblik oglašavanja. Blogovi se ne smiju tretirati kao novinski oglasi ili brošure. Vaši klijenti će vidjeti kroz korporativni spin. Što manje brinete o stvaranju savršene kopije, vaša će poruka zvučati iskrenije. To naravno ne znači da ne biste trebali pisati profesionalno, ali pobrinite se da brinete o sadržaju.

Nikada nemojte koristiti svoj blog da hvalite sebe. Ako vaša tvrtka dobro radi svoj posao, vaši kupci će se pobrinuti za to. Ako prodajete kvalitetne proizvode, vaši će kupci rado širiti vijest. Budite spremni i na negativne povratne informacije. Tvrtke moraju biti spremne prihvatiti nefiltrirane povratne informacije. Primanje iskrenih povratnih informacija od kupaca može biti ponizno iskustvo, ali ono je dio razvoja vašeg poslovanja.



Kada blogujete imate dvije publike. Vaša najvažnija publika je posjetitelj vaše web stranice, nadamo se vaš budući kupac. Vaša druga publika su tražilice. Bez tražilica vaši kupci ne bi mogli pronaći vaš blog. Dakle, vaš blog ne samo da mora biti zanimljiv, već mora biti i pravilno strukturiran. Na primjer, važno je pisati naslove i podnaslove s ključnim riječima koje tražilice mogu indeksirati.

Ključni element poslovnih blogova je interaktivnost. Blogovi mogu funkcionirati kao internetski dnevnici, novinska izdanja, alati za obuku ili standardne komunikacijske platforme. Dok je većina blogova tekstualna, mnogi sadrže audio i video zapise.

Primjer iz stvarnog svijeta: računovođa može napraviti video blog posvećen edukaciji svojih klijenata o najnovijim poreznim zakonima. Blog video zapisi obično su kratki isječci. Takva usluga bi razlikovala vlasnika tvrtke od konkurencije i izgradila bi kredibilitet.

Blog pokret je utjelovljenje Web 2.0 tehnologije u kojoj je interaktivnost od najveće važnosti. Blogovi nisu ovdje da bi zamijenili bilo koji dio vašeg poslovanja; oni ga trebaju pohvaliti u cijelosti. Možete upotrijebiti svoj blog da angažirate svoje zaposlenike ili objavite detalje svoje najnovije linije proizvoda. Sve što ste ikada željeli priopćiti svojim kupcima može postati dio toga.