HEKLANJE

Bloganje: Napredak u brojevima

TEMU APP 100 E KUPON

Postoji mnogo različitih multimedijskih napredaka koji se događaju dobrom starom blogu. Iako je blog star tek nekoliko godina, tehnologija je zadržala korak s njim. Sada imate mogućnost raditi brojne fascinantne stvari s njim. Kao vlasnik bloga, to može značiti ogromne potencijalne prihode u marketingu. Ako ste samo čitatelj bloga, sada možete pristupiti svojim favoritima online kad god poželite.

Postoji nekoliko područja u kojima je blog ušao u multimedijski svijet. Evo nekih od njih za razmišljanje.



Postavljanje bloga općenito je stvar praćenja nekih mrežnih koraka. Prva stvar koju svaki bloger (poslovni ili privatni) treba učiniti je pronaći domaćina za bloganje. To može biti samostalan poput Zanga ili Blogger ili dio stranice društvenih medija poput MySpacea ili FaceBooka.

Morat ćete se registrirati s uobičajenim korisničkim imenom i lozinkom. Od ove točke nadalje morat ćete obratiti pozornost na upute koje nudi stranica bloga.

U većini slučajeva možete prenijeti fotografije, a većina web-mjesta s blogovima također će vam omogućiti postavljanje audio i video zapisa na svoj blog. Većinu vremena ovo se postavlja kao ugrađena poveznica. To znači da je poveznica na audio video ili sliku postavljena na blog sa sekundarnog izvora hostinga.

Osim ako ne plaćate prostor na blogu, blogerska tvrtka će općenito ograničiti količinu prostora koji možete koristiti za smještaj datoteka na njihovim stranicama. To je razlog zašto stranica za bloganje neće ugostiti većinu audio i video zapisa. Većina blogera koristit će video stranice kao što je YouTube za predstavljanje video isječaka koje bi željeli.

Fotografije se mogu pohraniti na mjesto kao što je Photobucket, a zatim postaviti s ugrađenom vezom kako bi se fotografija pojavila na mjestu.

Također ćete moći upravljati prijateljima, komentarima i objavama sa svoje glavne stranice. Vaš profil se može uređivati ili mijenjati kako bi uključio nova postignuća ili događaje, a shema boja vašeg bloga također se može prilagoditi kako bi izrazila vaš osobni ukus.

Mnoga web-mjesta za bloganje također omogućuju Real Simple Syndication (RSS) feedove kako bi drugima omogućili da budu obaviješteni kada objavite novi materijal na svom blogu.



Mnoga postojeća web-mjesta imat će stranicu koja je povezana s blogom ili uokviriti blog tako da posjetitelji web-mjesta mogu vidjeti svoje blogove unose izravno s primarnog web-mjesta. To može biti važno osobito ako je primarna web-stranica ujedno i poslovna web-stranica.

Bloganje je samo jedan od nekoliko marketinških alata koji se mogu integrirati izravno u postojeći dizajn web stranice.

Većina stranica za bloganje omogućit će vam uklanjanje starih blogova i uređivanje postojećih kad god to zatreba.



U većini slučajeva jedini pojedinci koji mogu objavljivati komentare su oni koji su se registrirali na stranici za bloganje. Ovo se radi radi zaštite tvrtke, kao i blogera. Ako je kao odgovor na vaš blog postavljena prijetnja ili zlonamjeran komentar, blogerska tvrtka može kontaktirati osobu koja je objavila blog ili surađivati s nadležnim tijelima ako je potrebno da se pronađe osoba koja je ostavila komentar. Ako za komentare na blogu nije bila potrebna registracija, svatko bi mogao objavljivati svoje misli na vašem blogu bez obzira na to koliko potencijalno štetne ili prijeteće.

Sljedeći korak je zapravo objaviti unos na blogu. To mogu biti općeniti tokovi misli ili mogu biti izravniji i informativniji.

Očekujte da će posjećenost bloga isprva biti spora. Kada razvijete nekoliko, vidjet ćete da će se posjećenost povećati i postojat će očekivanja da možete i hoćete pružiti novi materijal za redovito gledanje.



Blogovanje može biti izvrstan način da osobnoj ili poslovnoj web stranici dodate osobni pečat i može pomoći klijentima i prijateljima da uhvate osjećaj vaše ljudskosti.