HEKLANJE

Bloganje za SEO

TEMU APP 100 E KUPON

Ako nikada niste čuli za pojam SEO, dopustite mi da vam ukratko objasnim što je to, čemu služi i čemu služi.

SEO je skraćenica za Search Engine Optimization. Ovo je tehnika web dizajna koja, kada se učinkovito izvede, privlači pozitivnu pozornost tražilica. Kada je vaše web mjesto optimizirano za tražilice, otkrit ćete da korisnici tražilica mogu lakše locirati vašu prisutnost na webu kada potencijalni kupci izvrše svoje prvo online pretraživanje.



Kada razvija web stranicu za SEO, vlasnik web stranice mora biti siguran da koristi dobro istraženu ključnu riječ ili ključnu frazu koju će primijetiti tražilica. Optimalan broj korištenja ključne riječi ili izraza je oko 3-5%. Ako izraz koristite manje, on se možda neće primijetiti, a ako ga koristite mnogo više, može se smatrati tehnikom slanja neželjene pošte, čime će vaša stranica biti panelizirana. Također možete otkriti da je sadržaj teško čitati ako inzistirate na postavljanju ključne riječi ili izraza na mjesta koja se ne čitaju prirodno.

Primijetit ćete da naslov ovog članka ima veze s bloganjem. Kada provodite web pretraživanje koristeći različite ključne riječi ili fraze, često ćete pronaći blogove koji su navedeni među deset najboljih za frazu koju ste odabrali. To znači da ako razvijate poslovni blog koji će koristiti vašem online poslovanju, trebali biste također raditi na tome da vaša ključna ključna riječ ili fraza budu očigledne u vašim postovima.

Ako se pitate zašto bi blogovi mogli biti bolje rangirani od standardnih poslovnih stranica, to je zato što se blogovi ažuriraju češće od potpunih web stranica. Tražilice vole pronalaziti nove sadržaje pa bi njihov interes za vašu stranicu mogao biti snažan zbog novog sadržaja koji stavljate na raspolaganje. Moguće je da poslovni blog zapravo nadmaši primarnu poslovnu web stranicu u smislu rangiranja na tražilicama jednostavno zato što ima više novih informacija koje treba razmotriti, a to se često prevodi u poboljšano povjerenje i poziciju na rang listi. To znači da možete imati više posjetitelja na svom blogu nego na svom primarnom mjestu. Međutim, ovaj scenarij je upravo razlog zašto vaš poslovni blog može biti važan marketinški alat za vašu primarnu web stranicu.

Evo jednadžbe…

Optimizirani blog + visoko rangiranje u tražilicama = povećan promet na primarnu stranicu

Samo se trebate pobrinuti da svaki post na blogu sadrži razlog zbog kojeg posjetitelji dolaze na vašu primarnu web-lokaciju i morate se pobrinuti da se uz svaki post na stranici profila nalazi poveznica.

Jeste li znali da kada pišete blog za optimizaciju tražilice, također radite na poboljšanju ukupnog protoka prometa na svoju primarnu stranicu? To činite dosljednim bloganjem s laserskim fokusom koristeći vrlo specifičnu ključnu riječ ili izraz.



Smatrajte svoj poslovni blog lijevkom koji pomaže usmjeriti znatiželjnike na bolji odgovor na pitanja koja imaju o samom pojmu za pretraživanje kojim su vas pronašli. Drugim riječima, olakšajte pronalaženje vaše stranice – a posjetitelji hoće.

Makeover mame….

Na životnom putu žene, majčinstvo je možda jedno od najvažnijih transformacijskih iskustava – za mnoge je ono bit onoga što

Operacija očnih kapaka

Oči osobe vjerojatno su najupečatljivija značajka njenog lica. Čak i ako ljudi nemaju najsavršeniji nos, najglađu kožu ili najsjajnije usne,