HEKLANJE

Blogovi – odgovaranje, odgovaranje i označavanje

TEMU APP 100 E KUPON

Budući da internet trgovci nastoje privući više posjetitelja na svoje internetsko poslovanje, jedinstveno rješenje za dizajn bloga obično je središnja točka marketinške kampanje. Ovaj osobni interaktivni alat jedna je od učinkovitih metoda za privlačenje više internetskog prometa na web stranicu na kojoj se obavljaju stvarne poslovne transakcije. Međutim, zbog vremenskih ograničenja ili ograničenih resursa, neki trgovci ne mogu održati prisutnost na blogu. Iako svakako pomaže imati takvu mudru marketinšku strategiju, nije apsolutno neophodno imati blog za internetsku tvrtku. Međutim, prisutnost na blogu treba ozbiljno razmotriti čak i ako vlasnik web stranice nema stvarno mjesto posvećeno takvom pothvatu. To može zvučati zbunjujuće – biti prisutan, ali nemati stranicu. Potrebno je dodatno objašnjenje.

Za svakog internet trgovca, glavna svrha bloga je pridobiti više posjetitelja koji će postati kupci koji plaćaju. Ovaj se cilj zapravo može postići bez stvarnog bloga. Pametan vlasnik web stranice može iskoristiti snagu takve usluge tako da odgovori na stranicu drugog vlasnika bloga koja je povezana s odgovarajućom temom ili poslovnim pothvatom. Odgovor može biti dug nekoliko riječi ili nekoliko rečenica. Kada je unos napravljen, možete ostaviti adresu web stranice kao povratnu vezu u marketinške svrhe. Ponovite ovaj postupak sa sličnim stranicama – po mogućnosti s više stranica ako je ikako moguće. Više povratnih veza znači više kupaca. Nekoliko softverskih programa posvećenih takvoj rutini može se pronaći na internetu marljivom pretragom i skratit će vrijeme potrebno za unos ovih unosa. Odaberite program koji odgovara vašim potrebama.



Očekivati je davanje odgovarajućih komentara na svakoj stranici i taj određeni vlasnik bloga možda neće cijeniti potpis samo s povratnom vezom. Na primjer, ako odgovarate na stranicu 360 Blog Yahoo, svakako ostavite nekoliko iskrenih komentara i zahvalite vlasniku što je dopustio da se daju primjedbe. Poticanje dobre volje među kolegama koji žive na internetu dat će jamstvo web marketingu da će budući odgovori dobiti najveći prioritet za plasman – a ne odbijanje.

Nedavna anketa bloga MySpace pokazala je da će druženje putem bloganja nastaviti rasti još mnogo godina. Popularni trend će se sigurno proširiti i to će zahtijevati od vlasnika internetskih tvrtki da koncentriraju proporcionalnu količinu svojih marketinških shema na korištenje blogova kao instrumenta za postizanje više kupaca. Odgovaranje na blogove s povratnim vezama dobra je praksa, ali ne treba odbaciti ni mogućnost da se ne koristi stvarni blog. Najbolje rješenje za dizajn bloga je ono koje je dobro postavljeno i prikladno za zahtjeve vlasnika web stranice.

Analiza prometa na web stranici

Analiza statistike vašeg web prometa može biti neprocjenjiv alat iz više različitih razloga. Ali prije nego što možete u potpunosti