HEKLANJE

Izbjegnite katastrofe outsourcinga na vašem putu do bogatstva internet marketinga

TEMU APP 100 E KUPON

Outsourcing je najnovija riječ koja se pojavila u krugovima internetskog marketinga, teleseminara i web-mjesta za nišu. Zasigurno nije novi koncept vanjskih suradnika, ali kao i mnogo toga drugoga u našim životima, Internet je iznjedrio novu dimenziju ove popularne tehnike. Zbog toga postoji niz problema koje treba imati na umu kada gledate na outsourcing kao na održivu alternativu nego da to radite sami.

Iz dobrog razloga, outsourcing je koncept s kojim bi se trebali upoznati i profesionalci internet marketinga i početnici. Budući da velik broj internetskih trgovaca vodi posao sam ili uz ograničenu količinu dodatne pomoći, previše je zadataka koje treba obaviti sami. Osim faktora vremena, jednostavno nije moguće da bilo koji pojedinac posjeduje sve tehničke vještine potrebne za postizanje svih aspekata vođenja internet marketing poslovanja.



Budući da su vrijeme i razina vještina dva primarna čimbenika koji navode internet trgovce na outsourcing, važno je razumjeti koju od ove dvije potrebe ispunjavate kada nastavite s outsourcingom.

Kada analizirate svoje potrebe za outsourcingom na temelju vremenskih ograničenja, preporučljivo je dobro razumjeti koliko sat vašeg vremena vrijedi u odnosu na zadatak koji imate.

Na primjer, recimo da vam treba šest sati da izvršite suvišni zadatak i da bi vam trebalo oko 15 minuta da naučite nekoga da to učini umjesto vas. Zatim pogledajte što biste mogli postići u tih istih šest sati. Biste li mogli iskoristiti to vrijeme da završite e-knjigu koja bi se mogla preprodati uz neopisivu zaradu ili da napišete tisuće redaka koda za pakiranje i preprodaju? Ako je tako, onda bi svaka skromna naknada koja se plaća za outsourcing tog suvišnog zadatka mogla biti zlata vrijedna.

Outsourcing na temelju razine vještina postaje malo zahtjevniji i to je mjesto gdje većina internet trgovaca koji su novi u outsourcingu mogu doći u nevolju. Neophodno je imati na umu da, iako možda angažirate vanjski izvođač za aktivnost koju sami niste u stanju obaviti, ipak morate imati kontrolu.

Ovo je vaš posao i o tome ovisi vaš imidž i prihod. Neuspjeh da čvrsto shvatite ono što posuđujete gotovo uvijek znači da krajnji rezultat neće ispuniti vaša očekivanja. A to nije produktivno ni za vas ni za osobu s kojom ste sklopili ugovor.

Komunikacija je ključna komponenta kada vanjskim izvođačima povjeravate zadatak koji sami ne možete lako obaviti. Na primjer, recimo da niste najveći umjetnik na svijetu i sklopili ste ugovor s dizajnerom da razvije grafiku naslovnice i naslovnice e-knjige za vašu prodajnu stranicu. Reći dizajneru ništa više od naslova vaše e-knjige i očekivati da će rezultat biti grafika vaših snova jednostavno se neće dogoditi.

Što detaljnije možete opisati što vam se sviđa, što ne sviđa i što očekujete, veća je šansa da ćete biti oduševljeni krajnjim rezultatom. Zapamtite, samo zato što dizajner ima vještine koje vi nemate, jedna od tih vještina vjerojatno nije čitanje misli! Ako vam se ne sviđa zelena boja, nema šanse da netko to sazna osim ako mu ne kažete.



Još jedno područje u kojem internet trgovci upadaju u probleme je kada projekt outsourcinga uključuje tehničke vještine ili programiranje. To može biti osobito teško ako obje strane ne komuniciraju ispravno.

Neprogramer često vidi projekt kao mnogo manje složen zbog nedostatka znanja o mehanici uključenoj u proces programiranja. Krajnji korisnici navikli su samo klikati gumbe i da stvari rade; nikada se ne moraju baviti niti razmišljati o tome što se događa s kodiranjem iza kulisa.

To može imati utjecaj na percipiranu vrijednost ponude za outsourcing kao i na vremenski okvir i konačnu funkcionalnost projekta programiranja. Nesporazumi sa svim ovim stvarima mogu se uvelike smanjiti ako odvojite vrijeme za jasno i koncizno definiranje parametara projekta unaprijed. Opet, važnost komunikacije ovdje se ne može dovoljno naglasiti.



Naposljetku, nikada nije dobra ideja prepustiti vanjskim suradnicima sve što ne razumijete ili ne možete mjeriti. To ne znači da trebate razumjeti mehaniku koja stoji iza procesa, ali svakako morate razumjeti rezultat.

Na primjer, nije neuobičajeno vidjeti zahtjeve za ponudu na popularnim vanjskim stranicama koji traže 200+ ulaznih veza s PR7 ili većih stranica koje treba izvršiti u roku od 24 sata. Iako ovo može, ali i ne mora biti pretjerivanje, poanta je da, ako to tražite i nepokolebljivi ste da želite dobiti svoj novac, bolje vam je da budete spremni imati sredstvo pomoću kojeg ćete procijeniti nečiju izvedbu u dovršavanju ovoga zadatak. U suprotnom, to je samo recept za katastrofu.

Jednostavno rečeno, ako želite da nešto bude urađeno na vaše zadovoljstvo, morate se unaprijed pripremiti da znate kada je ta točka dostignuta.



Zapamtite, outsourcing je na mnogo načina samo virtualna verzija zaposlenika ili podizvođača. Ako ste ikada bili poslodavac koji je izradio opis posla, uz njega ste najvjerojatnije implementirali sredstvo za mjerenje učinka zaposlenika. A kao zaposlenik točno ste znali što se od vas očekuje i posljedice neuspjeha.

Današnji koncepti outsourcinga temelje se na istovjetnim načelima koja se koriste u poslovanju kroz stoljeća, a razumijevanje toga će uvelike povećati vaše izglede za uspjeh.

Ukrašavanje tijela nakitom

Od pamtivijeka, ljudi su se uvijek ukrašavali nakitom kako bi izgledali ljepše i poboljšali svoj izgled. Imao je važnu ulogu

Sastojci vaše kozmetike

Kozmetička industrija je velika u cijelom svijetu. Potrošači diljem svijeta troše milijarde dolara godišnje na šminku, mirise, sredstva za čišćenje