HEKLANJE

Boje za kosu

TEMU APP 100 E KUPON

Ukoliko niste zadovoljni vašom bojom kose ili njenim izgledom, posavjetujte se sa vašim frizerom oko toga da promjenite boju kose i malo je osvježite. Naravno, ofarbati se možete i sami kod kuće, ali pri tome važan je odabir boje za kosu. Budući da boje za kosu sadržavaju puno kemikalija koje jako oštećuju vašu kosu, predlažemo da probate prirodne boje za kosu ili pak color šampone. Color šampon, možete naći u kozmetičkim trgovinama u boji koju želite. Trebate ga nanijeti ravnomjerno na mokru kosu, sačekati nekoliko minuta i isprati. Color šampon ne šteti vašoj kosi u većoj mjeri, ali se ispire svakim pranjem, tako da ćete vrlo brzo imati staru boju kose.
Prirodne boje su bio-boje, bez amonijaka i hidrogena. Rezultat farbanja kose jeste malo drugačiji od uobičajene farbe, ali prednost je u tome što nema šokantnih iznenađenja kada vidite svoju novu boju, te su alergijske reakcije vrlo rijetke. Korištenjem prirodnih boja za kosu, vaša kosa manje će se mastiti, jer prirodne boje reguliraju rad i lučenje lojnih žlijezda. Prirodne boje preporučuju se ženama koje žele osvježiti svoju prirodnu boju kose. Biljne boje smiju koristiti i trudnice, dok se boje koje sadrže kemikalije ne preporučivaju ženama u trudnoći. Loša strana prirodnih boja jeste što se brzo ispiru i trebaju se nanositi češće da bi kako bi kosa bila ujednačenog tona i sjajna. Skuplje su od običnih farbi, imaju drukčiju teksturu i teže se nanose. Da biste dobili željeni učinak, potrebno ih je duže držati, oko 45 minuta.
Prvo farbanje bilo ono kemijskim ili prirodnim bojama obavezno napravite kod svog frizera. On će vam dati i nekoliko korisnih savjeta kako očuvati boju te kako je ravnomjerno nanijeti. Ako razmišljate o farbanju da bi prekrili sijede, probajte prvo sa izvlačenjem pramenova, kako bi što duže očuvali ljepotu svoje prirodne kose. Posavjetujte se i oko toga ako želite drastičnu promjene boje iz jako svijetle u tamnu ili obrnuto kako će vaša kosa to primiti i da li će vam pristajati željena boja. Nakon farbanja, koristite šampone protiv ispiranja boje. Za svaku boju kose imate odgovarajuću liniju proizvoda za njegu i očuvanje boje.

Seks u zreloj dobi

Većina ljudi u zreloj dobi internalizira dobne norme vezane uz vrijeme kad su određene aktivnosti prihvatljive. Razvoj u zreloj dobi