HEKLANJE

Borite li se da održite svoj posao?

TEMU APP 100 E KUPON

Imate li tvrtku koja je nekada napredovala, a sada se borite s konkurencijom oko sebe i sada se borite za nastavak poslovanja ili ste nedavno pokrenuli tvrtku i još uvijek se borite pokrenuti posao s mrtve točke. Ako je tako, možda će vam trebati pomoć poslovnih anđela ili investitora rizičnog kapitala.

Većina novih tvrtki muči se prvih 5 godina iz razloga koji uključuju: –



Novčani tok – imati stvarnu gotovinu u banci uvijek je problem za poduzeća.

Previše sam zauzet da bih se sada time bavio – novi vlasnici tvrtki obično misle da zadatak koji treba obaviti mogu obaviti kasnije i stalno ga odgađaju. Primjer za to je stavljanje faktura dobavljača u drugi plan – to će dovesti do problema s protokom novca.

Žmigavci – Ne sudite ljudima po tome kako izgledaju kada uđu u vašu trgovinu, poslužite sve vaše kupce jednako s osmijehom na licu.

Samozadovoljstvo kupaca – možete postati dobri prijatelji sa svojim kupcima, ali morate zapamtiti da imate kupce i dobavljače. Da biste zadržali svoje klijente, morate naporno raditi jer ih možete izgubiti od konkurencije.

Samozadovoljstvo konkurencije – vaša će konkurencija uvijek pokušavati biti bolja od vas smišljajući nove ideje. Ako ste vi bolji posao, a oni ozlijeđeni posao, oni će se žestoko boriti da postanu najbolji posao.

Loši zaposlenici – u svakom poslu trebate sjajne zaposlenike koji su entuzijastični i dobro obučeni. Loši zaposlenici će odbiti vaše klijente.

Fleksibilnost – neophodna je u svakom poslu, ako imate kafić i ne poslužujete cappuccino, a kupac to traži, pogledajte što možete učiniti i prilagodite svoju ponudu kave potrebama svojih kupaca.



Lokacija, lokacija, lokacija – ako imate lijep butik u sporednoj ulici gdje vas nitko od kupaca ne može pronaći, a kamoli vidjeti, veća je vjerojatnost da ćete imati poslovnih problema. Ako je vaš butik bio u glavnoj ulici, vjerojatnije je da će u njega ući kupci.

Loše planiranje – uvijek imajte dobar poslovni plan iza sebe, ono što želite postići u 2-5 godina, koji su vam ciljevi u budućnosti i pobrinite se da vaš poslovni plan bude vodootporan i da u njemu nema grešaka.

Pretjerano širenje – nedavno ste započeli svoj posao i dobro ide pa ste se odlučili proširiti. Ako se pokušate prebrzo proširiti, veća je vjerojatnost da ćete potonuti, a ne plivati.



Nema web stranice – toliko mnogo kupaca zna da sada koriste internet i da će ondje pronaći tvrtku, a zatim je posjetiti ako postoji trgovina. Stoga se pobrinite da imate web stranicu i da je dobro promovirate.

Stavite sva jaja u jednu košaru – ako odredite rizike koji se mogu dogoditi, imat ćete plan kako riješiti te probleme. Ako mislite da vaš posao neće imati problema na tom putu, dugoročno će vam biti teže. Nemojte se uvijek oslanjati na jednog kupca, ako taj kupac odustane, bit ćete u novčanim problemima.

Nedovoljno sredstava – uvijek provjerite imate li dovoljno sredstava prije nego što pokrenete posao. Dopustiti si vremena da organizirate financiranje svoje tvrtke dobra je ideja, ako nemate dovoljno novca pričekajte nekoliko mjeseci dok ga nemate.



Poduzetnička tvrdoglavost – ako ste poduzetnik, jeste li se osjećali kao da imate ideju, ali ne možete je izbaciti iz glave, to se može nazvati poduzetničkim izgaranjem. Ako vaša ideja ima nedostataka, popravite ih, ali ako je vaša ideja dobra i ne vidite probleme, ostavite je nemojte je mijenjati.