HEKLANJE

Botox zabave

TEMU APP 100 E KUPON

Injekcije botoxa za brisanje bora udomaćile su se u dnevnim sobama prosječnih Amerikanaca od Arkansasa do Arizone. Nekada se smatralo da je dostupan samo bogatima i poznatima, Botox, lijek dobiven iz otrova zvanog botulinum toksin, godinama se koristi u liječničkim ordinacijama za liječenje i prevenciju blagih do teških bora na licu.

Tretmani botoxom sadrže razrijeđene uzorke toksina koji blokiraju živce, koji sprječavaju kontrakcije mišića tijekom normalnih izraza lica i pomažu omekšati i opustiti bore na licu. Za kulturu okrenutu natprirodnom mladenačkom izgledu, ovo zvuči kao čudotvoran lijek. Botox je brz, bezbolan, relativno pristupačan i postaje način na koji estetičari, dermatolozi i estetski kirurzi povećavaju svoje liste pacijenata.



Po cijeni od oko 350 USD po injekciji i životnom vijeku od otprilike tri mjeseca, za one od nas s naboranim obrvama, borama od smijeha i kukavim nogama i velikom dozom taštine, injekcije botoxa mogu se činiti kao izvor mladosti s popustom – i s Zabave s botoksom sve popularnije, možete ga dobiti u dnevnoj sobi Jonesovih uz predjela i čašu Chardonnaya.

Opasnost na ovakvim zabavama i općenito s injekcijama botoxa jest da povremeno botox može migrirati s područja ubrizgavanja. Injekcija u boru mrštenja može poslati sredstvo za blokiranje živaca na druga područja lica i uzrokovati “pospano oko” ili smrznuti izgled. Iako Botox nije trajni tretman za bore, bilo koje vrijeme provedeno s nepomičnim izrazom lica može uzrokovati neugodu.

Mnogi se liječnici nikako ne slažu s obavljanjem kućnih posjeta botoksu, tvrdeći da to izaziva kritiku njihove profesije, umanjuje profesionalizam i povećava šanse za loše rezultate. Iako se Botox uglavnom koristi za izglađivanje bora u društvu koje je svjesno starenja opsjednuto ljepotom, sam lijek Botox također se može koristiti za liječenje prekomjernog znojenja dlanova i ispod pazuha, cerebralne paralize kod djece i hernije diska. “Botoks ne treba podcjenjivati kao pravi lijek namijenjen medicinskoj upotrebi”, kaže jedan liječnik.

Liječnici i kirurzi potiču svoje pacijente da razmotre botox i bilo koji oblik kozmetičkog poboljšanja uz određeno promišljanje. Razmislite o vremenu, mjestu i osobi koja provodi tretman prije nego što odete pod špricu, a iznad svega, budite svjesni da postoje rizici povezani s tretmanima botoxom.

Uklanjanje šminke 101

Za ljude svih dobi važno je njegovati svoju kožu. U užurbanim modernim životima koje živimo, često je prelako zanemariti svoje