HEKLANJE

Brzi pregled besplatnog špijunskog softvera

TEMU APP 100 E KUPON

Kada je riječ o uklanjanju špijunskog softvera s vašeg računala, na raspolaganju su vam različite opcije, a one uključuju instaliranje programa za blokiranje špijunskog softvera, sredstva za čišćenje špijunskog softvera i softvera za otkrivanje špijunskog softvera. Potrošačima je na raspolaganju širok raspon proizvoda, a ovaj će se članak usredotočiti na besplatni špijunski softver koji je dostupan i stvari kojih biste trebali biti svjesni pri odabiru besplatnog špijunskog softvera.

Besplatni špijunski programi



Dostupni su brojni besplatni špijunski programi, a kratka pretraga interneta dovest će vam njihov popis. Ovi se programi mogu preuzeti i instalirati na vaše računalo i pružit će vam zaštitu od neželjenog špijunskog softvera.

SpywareBlaster je besplatni softverski program za otkrivanje špijunskog softvera koji sprječava instaliranje ActiveX kontrola špijunskog softvera na vaše računalo. Ovaj blokator špijunskog softvera također blokira kolačiće s web stranica za koje je poznato da prate vaše internetske navike. Ovo je besplatni špijunski program koji se može preuzeti i instalirati na vaše računalo. Iako je besplatan, ovaj čistač špijunskog softvera ima niz prednosti uključujući blokiranje ActiveX.

SpywareGuard je još jedan besplatni špijunski program koji je dostupan. Ovaj blokator špijunskog softvera radi u pozadini i sprječava preuzimanje špijunskog softvera na vaše računalo. Ovaj besplatni špijunski program također ima mogućnost spriječiti otmicu vašeg računala dok pregledavate internet, što je neophodno ako imate dial-up internetsku vezu.

Iako su dostupni besplatni špijunski programi, uvijek je pametno napraviti usporedbu značajki dostupnih uz plaćeni softver za uklanjanje špijunskog softvera. Neki besplatni softveri za uklanjanje špijunskog softvera samo će vam omogućiti da skenirate svoje računalo u potrazi za špijunskim softverom i dat će vam veliki popis pronađenog špijunskog softvera. Međutim, ovi besplatni špijunski programi neće vam dopustiti uklanjanje špijunskog softvera s vašeg računala sve dok stvarno ne kupite softver za uklanjanje špijunskog softvera. To je nešto čega biste trebali biti svjesni kada tražite besplatne špijunske programe.