HEKLANJE

Budite cool, osjećajte se dobro i uštedite na računima za režije

Osim što možete ostati svježi kad dođe toplo vrijeme, izazov može biti i to da vam ne bude vruće ispod ovratnika kad stignu računi za režije. Cilj je pronaći sustav klimatizacije koji lijepo izgleda, čini da se osjećate dobro i radi učinkovito.

Kako mjeriti



Učinkovitost hlađenja

Nedavno usvojeni savezni zakon pomaže u rješavanju pitanja učinkovitosti. Svi centralni klima uređaji proizvedeni nakon 23. siječnja 2006. moraju imati omjer sezonske energetske učinkovitosti (SEER) od najmanje 13 SEER. Ovo povećanje mjere učinkovitosti hlađenja s 10 na 13 SEER znači uštedu na vašim računima za režije.

Kako proizvođači klimatizacijskih sustava rade na ispunjavanju ovog novog standarda učinkovitosti, neki također ugrađuju značajke poboljšane udobnosti u svoje dizajne. Na primjer, Aclimate™ Serija klima uređaja iz Luxaire® Heating and Cooling, robne marke Unitary Products Group iz Yorka, tvrtke Johnson Controls, ispunjava ili nadmašuje izazov učinkovitosti s 13 i 15 SEER jedinica koje također rješavaju važna pitanja udobnosti.

Ovi klima uređaji dostupni su s dvostupanjskom kompresorskom tehnologijom kako bi se smanjili operativni troškovi bez žrtvovanja udobnosti. Ciklusi uključivanja i isključivanja svedeni su na minimum za ravnomjerno, tiho i ugodnije hlađenje.

Hladno i tiho

Ekskluzivni SilentDrive™ Sustav dodatno smanjuje zvuk. Dizajn ventilatora sa zaokretnim krilima omogućuje glatko strujanje zraka s lopatice, smanjujući turbulenciju zraka i značajno smanjujući buku. Sustav također uključuje izolirani odjeljak kompresora i kompozitnu baznu posudu za tiši rad. Zapravo, Aclimate klima uređaj bilježi razine zvuka od čak 69 decibela (dB). Ovo je tiše od konkurentskih jedinica i mnogo tiše od tipičnog sušila za kosu, koje radi u rasponu od 76 dB.

Tih, udoban i učinkovit rad Aclimatea prijatan je za uši i jednostavan za džeparac. Jedinica je također ugodna za oči, s elegantnim suvremenim izgledom koji unosi stil u kućno hlađenje.



Let’s Make Money

Let’s Make Money je austrijski dokumentarac koji je 2008. režirao Erwin Wagenhofer. Film pokriva aspekte svjetskog financijskog sustava, posebice kako