HEKLANJE

Budžet za sredstva za hitne slučajeve?

TEMU APP 100 E KUPON

Sredstva za hitne slučajeve smatraju se nužnim što se tiče financijske sigurnosti, budući da mogu pružiti financijska sredstva kojima se može pribjeći i ovise o tome kada se pojavi hitan slučaj, tako da kada je netko bolestan i ima teret plaćanja ogromnih medicinskih račune ili neočekivani popravak kuće ili automobila.

Kad netko nema sredstava za hitne slučajeve, može biti primoran steći dug na vašoj kreditnoj kartici za koji bi moglo potrajati nekoliko godina da se otplati s kamatama koje bi kasnije koštale puno više.



Međutim, stavljanjem dodatnih trideset do pedeset dolara svaki mjesec na individualni “štedni račun za hitne slučajeve” može se osigurati kakva hitna situacija može donijeti budućnost. Pri tome se preporučuje da se fond za hitne slučajeve smatra dodatnim računom koji treba točno plaćati svaki mjesec.

Da, netko može i treba proračunati i izdvojiti dodatni novac za fond za hitne slučajeve, jer je to vrlo značajno kada se govori o njegovoj “financijskoj budućnosti”. Ovdje je cilj stvoriti uštede od proračuna vašeg prihoda; Hitna štednja bi idealno trebala biti jednaka vašim životnim troškovima od najmanje tri mjeseca.

Ono što je važno je da morate stalno stavljati određenu količinu novca sa strane i koristiti je samo za stvarne hitne slučajeve.

Ne kao ulaganje, uspjeh nečijeg dugoročnog štednog fonda zapravo se ne računa na iznos povrata ili kamate, već na stalno i postojano polaganje fiksnog iznosa novca kako biste mu imali neposredan pristup u svakom trenutku.

Unatoč nečijem financijskom statusu, početni korak u procesu izgradnje fonda za hitne slučajeve je saznanje gdje se vaš novac trenutno troši ili troši.

Kada čovjek prepozna i odredi gdje se troši njegova zarada, onda će mu biti lako izabrati i donijeti odluku gdje će smanjiti troškove. Drugim riječima, proračun.

Budžetiranje je stavljanje ili odlaganje novca za predviđenu i nepredviđenu buduću upotrebu. Ovdje se postavlja cilj kako bi se uštedjelo. Zato postavite fond za hitne slučajeve kao svoj cilj.



Čekovni, štedni računi, računi tržišta novca i “potvrde o depozitima” izvrsna su mjesta za čuvanje gotovine koja bi mogla biti potrebna u kratkom roku.

Iznos ušteđen proračunom može ići u vaš cilj štednje, fond za hitne slučajeve ili oboje. Novac ušteđen od proračunskih financijskih troškova možete iskoristiti tako da pola spremite na svoj štedni račun, a pola za hitne slučajeve. Na taj način ostvarujete svoje ciljeve u štednji, a ujedno stavljate sredstva za nuždu. Tvoj izbor.