HEKLANJE

Za i protiv sigurnih studentskih kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Mnogi studenti, pa čak i srednjoškolci, imaju potrebu nositi kreditnu karticu. Često, međutim, ti studenti još nisu financijski odgovorni za sebe i još uvijek se oslanjaju na roditelje da im pomognu u podmirivanju financijskih odgovornosti. Stoga osigurane studentske kreditne kartice mogu biti izvrsna opcija za roditelje s djecom koja još idu u školu. Unatoč tome, potrebno je odvagnuti prednosti i mane osiguranih studentskih kreditnih kartica kako biste utvrdili jesu li one pravi izbor za vas.

Pro: osigurane studentske kreditne kartice omogućuju vam praćenje potrošnje



Osigurane kreditne kartice razlikuju se od tradicionalnih kreditnih kartica po tome što na kreditnu karticu stavljate sredstva unaprijed. Dakle, jedini novac koji se troši s karticom je novac koji se stavlja na nju. Drugim riječima, kreditna linija se ne produžuje. Stoga se ne morate brinuti da će vaše dijete stvoriti ogroman dug koji morate platiti.

Osim što sprječava zaduživanje vašeg djeteta, osigurana studentska kreditna kartica također vam omogućuje da svom djetetu postavite džeparac. Možete odrediti koliko novca želite dati svom djetetu na trošenje svaki mjesec i uplaćujete novac na karticu. Polaganje novca na ove kartice je jednostavno. Možete ga postaviti tako da se dio vašeg čeka polaže na kreditnu karticu svakog dana isplate. Ili, možete poslati novac tvrtki koja izdaje kreditnu karticu ili položiti novac na odabranim lokacijama. To znatno olakšava brzo dopremanje novca vašem djetetu ako je potrebno.

Protiv: osigurane studentske kreditne kartice imaju brojne povezane naknade

Iako vam osigurane studentske kreditne kartice omogućuju praćenje potrošačkih navika vašeg djeteta, postoji niz naknada povezanih s ovim zaštitarima. Općenito, postoji naknada za prvo postavljanje računa. Često postoje i godišnje naknade, pa čak i mjesečne naknade. Osim toga, svaki put kada položite novac na karticu, obično vam se procjenjuje mala naknada. Sve te naknade zbrajaju se i mogu učiniti studentsku kreditnu karticu prilično skupom. Naravno, ti su troškovi još uvijek manji od plaćanja zakasnina ili plaćanja velikog duga nastalog kreditnom linijom.

Pro: osigurane studentske kreditne kartice pružaju slobodu i fleksibilnost

Jedna od najboljih prednosti kreditnih kartica za studente ili srednjoškolce je ta što vašem djetetu omogućuju slobodu i fleksibilnost koja je dio posjedovanja kreditne kartice. Ove kartice ne izgledaju nimalo drugačije od tradicionalnih kreditnih kartica i prihvaćaju se na svim istim mjestima. Stoga vaše dijete može koristiti osiguranu studentsku kreditnu karticu za kupnju potrebnih stvari, a da vas ne mora tražiti ili da morate otići van i kupiti stavku.

Ovo je posebno korisno za studente kada je u pitanju kupnja knjiga i drugog školskog pribora, budući da se fakultet može nalaziti prilično daleko od kuće. Zbog toga je vrlo nepraktično da dolazite u školu kako biste kupili svoje dijete. Slično tome, slanje čekova može trajati predugo i vaš student može zakasniti u kupnji stvari koje su mu potrebne za školu.



Pro: osigurane studentske kreditne kartice Naučite svoje dijete financijskoj odgovornosti

Jedna od najboljih pogodnosti osigurane studentske kreditne kartice jest to što vaše dijete pokreće put financijske odgovornosti. Kada uplatite novac na karticu, vaše dijete mora naučiti kako odgovorno koristiti dobiveni novac. Osim toga, većina osiguranih studentskih kreditnih kartica izvješćuje se o kreditnim uredima, a izvješće će glasiti na ime vašeg djeteta. To pomaže izgraditi kreditnu povijest za vaše dijete, što će mu ili njoj olakšati dobivanje zajmova ili drugih kreditnih kartica u budućnosti. Međutim, prije podnošenja zahtjeva za karticu, provjerite je li se prijavio tim uredima kako biste dobili ovu dodatnu pogodnost.