HEKLANJE

4 stvari na koje morate paziti u poslovnoj prilici koja se temelji na kućnom internetu

TEMU APP 100 E KUPON

Postoji toliko mnogo mogućnosti na internetu koje nude ljudima da započnu vlastiti kućni internetski posao da može biti teško odvojiti prave, legitimne prilike od onih koje žele samo vaš novac. Znati što tražiti skriveno unutar ponuda može značiti razliku između pronalaženja legitimnog posla za poslovanje i pomaganja nekom drugom da zaradi novac dok gubite svoj vlastiti.

Kod većine lažnih ponuda za internetsko poslovanje postoje četiri crvene zastave koje je potrebno temeljito istražiti prije nego što se prijavite za rad na web stranici. Shvatite da nisu sve tvrtke koje iznose takve tvrdnje namjerne uzeti vaš novac, ali ovo su četiri stvari koje su zajedničke mnogim manje poštenim tvrtkama:



1. Velika početna investicija
2. Prilika da zaradite veliki novac uz malo rada
3. Nemojte jasno navesti što ćete prodavati
4. Nedostatak dostupnih podataka za kontakt

Iako nije neuobičajeno da tvrtka želi naknadu da postane predstavnik za svoju tvrtku, morate uzeti u obzir iznos koji se od vas traži prije nego počnete prodavati njihov proizvod ili uslugu. Također biste trebali imati jasnu sliku o tome što ćete dobiti zauzvrat za svoju investiciju. Uobičajeno je da se termin obuka navodi, ali mnogo puta obuka se sastoji od poveznica na druge stranice na kojima se od vas očekuje da naučite o poslovnom modelu tvrtke.

Obuka se također može usredotočiti na to kako regrutirati druge u posao, nudeći plaćanje “nagrade” za dovođenje novih ljudi. Tvrtka koja se usredotočuje na dovođenje više ljudi umjesto na prodaju proizvoda može biti na granici ilegalne.

Svatko tko je ikada bio uključen u posao zna da za to treba raditi. Jedan od najčešćih prijedloga je obećanje velike plaće bez potrebe za radom više od sat ili dva dnevno… ili čak tjedan dana. Ne postoji besplatan ručak i oni koji vas pokušavaju uvjeriti u suprotno, a nisu do kraja iskreni. To odricanje od odgovornosti o prihodu možda nije predstavnik potencijalne zarade, pa bi trebalo postaviti pitanje zašto se uopće truditi da ga navedete.

Ako već nekoliko minuta čitate poslovnu priliku na mreži i nemate pojma o proizvodu ili usluzi koju želite prodati, to bi mogao biti znak prijevare. Mnogi to drže u tajnosti sve dok ne potrošite svoj novac i ne otkrijete da to ne možete prodati drugima pri čistoj svijesti. Saznajte o kakvom se proizvodu radi i koliko će koštati prije daljnjeg razmatranja ponude.

Potražite podatke za kontakt. Ako je jedini način kontaktiranja tvrtke putem adrese e-pošte, moguće je da ne planiraju ostati dovoljno dugo da odgovore na pitanja ili pritužbe. Jamstva povrata novca jednako su dobra kao i podaci za kontakt. E-mail adrese i poštanski pretinci nisu dobri kontakti.

Što su trnci?

Glavni razlog je pritisak na periferne živce. Mozak neprestano prima poruke iz brojnih živaca u rukama i nogama. Živci koji