HEKLANJE

CCTV sigurnosni sustavi

TEMU APP 100 E KUPON

Televizija zatvorenog kruga, poznatija kao CCTV, tehnologija je dizajnirana za vizualni nadzor. Svrha mu je praćenje aktivnosti u brojnim okruženjima. Djeluje putem namjenske komunikacijske veze između monitora i kamera (poznate i kao fiksna veza).

Sve do prije deset godina CCTV nije dobivao previše pažnje. Sada je njegova upotreba eksponencijalno porasla. Ujedinjeno Kraljevstvo ističe se kao najveći korisnik CCTV-a svih vremena, smatrajući da su sustavi nadzora korisni za javne objekte, stambene jedinice i parkirališta. Proračun za njegovu godišnju upotrebu kreće se u stotinama milijuna dolara.



Mnogo tisuća CCTV kamera, koje su naručile organizacije za javnu sigurnost, susjedska straža ili udruge vlasnika kuća, pomažu u smanjenju sigurnosnih problema u područjima kao što su autobusi i terminali, taksiji i stajališta, vlakovi i željezničke stanice, telefonske govornice, automati i bankomati. Sami gradovi i mjesta štite svoje glavne prometnice i poslovne četvrti s CCTV opremom koja uključuje kapacitet kamere za zumiranje, potpuno naginjanje, pomicanje, pa čak i infracrveno za noćno gledanje. Bolnice počinju koristiti televizijske proizvode zatvorenog kruga kako bi pratile interakcije između hospitalizirane djece i roditelja ili članova obitelji koji dolaze u posjet za koje sumnjaju da ih zlostavljaju ili na neki drugi način zlostavljaju.

Iako je tehnologija prvi put viđena u Britaniji kao sredstvo odvraćanja i nadzor za prevenciju velikih zločina, njezina uporaba sve više dolazi u obzir za hvatanje na djelu ili odvraćanje od djela znatno manjih zločina. Što se može, ali i ne mora smatrati dobrom stvari. Ovdje se brine hoće li “veliki brat” početi gledati. Koliko daleko će to odvesti?

Ono odakle su preuzeli je od prevencije kriminala fizičkog napada i ozbiljnih, ali manje opasnih po život zločina kao što su provala i krađa automobila do trenutne prevage nadzora i prevencije manjih prekršaja. U Ujedinjenom Kraljevstvu nije neuobičajeno da CCTV uhvati na djelu nekoga čiji je zločin pokušaj počiniti prometni prekršaj, mokriti u javnosti, javno biti u pijanom stanju i – užasno od užasa – propustiti učitavanje parkirnog sata. Maloljetničko pušenje i pijenje, korištenje ilegalnih supstanci i slučajevi seksualnog i rasnog uznemiravanja također su razotkriveni kroz čarobnjaštvo zatvorene televizije.

Teško je reći je li ovo britansko ludilo za videonadzorom doista značajno spriječilo kriminal.

Neka tijela za javnu sigurnost tvrde smanjenje nasilnih i drugih zločina čak do 75 posto, navodeći CCTV kao razlog za to. Drugi osporavaju statistiku, navodeći da su rezultati pogrešni zbog nestručnog izvještavanja i tumačenja. Jedna je pretpostavka da su kriminalci, budući da je CCTV mnogo rašireniji u bogatijim područjima, jednostavno krenuli prema područjima s nižim prihodima čiji stanovnici i administratori ne mogu priuštiti skupi CCTV sustav.

Jedan rezultat CCTV-ovog hvatanja zločina na djelu je da većina navodnih počinitelja, suočena sa spoznajom da su njihove kriminalne radnje snimljene na TV-u, odlučuje priznati krivnju, štedeći porezne obveznike na troškovima dugotrajnog suđenja. Iako je to na prvi pogled možda dobra stvar, porota još uvijek ne zna je li to zadovoljena pravda “nevinima dok se ne dokaže krivnja” ili ne.

Pobjeda i poraz: Što nas uče?

Svako iskustvo, pozitivno ili negativno, polazna je točka za učenje. To predstavlja kontakt sa stvarnošću i sposobno je generirati znanje.

Trudnoća, što je to?

Trudnoća je fiziološki proces. Do trudnoće dolazi oplodnjom jajne stanice žene. Trudnoća traje 9. mjeseci. U tom periodu trudnoće dešavaju

Previše? Smanjenje grudi

Redukcijska mamoplastika ili smanjenje grudi dobar je kozmetički kirurški zahvat za žene koje imaju zdravstvenih problema i/ili ekstremne samosvjesnosti povezane