HEKLANJE

Činjenice i mitovi o prijenosu stanja kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Postoji niz činjenica i mitova o prijenosu stanja kreditnom karticom koje je važno razjasniti. Razumijevanje ovih činjenica i mitova pomoći će vam da bolje držite svoje financije pod kontrolom.

Mit: mogu biti uhićen zbog stalnog prijenosa stanja moje kreditne kartice.



Zakonski, možete prenositi salda svoje kreditne kartice onoliko puta koliko želite. Sve dok vršite plaćanja i ne pokušavate prevariti svog zajmodavca, zakon se ne bavi načinom na koji odlučujete postupati sa svojim financijama. Međutim, loša je praksa neprestano premještati svoju kreditnu karticu za prijenos stanja na drugu. To je zato što, da biste to učinili, morate otvoriti nekoliko računa kreditnih kartica. Kada je u pitanju vaš kreditni rejting, veliki broj otvorenih računa može dovesti do lošeg kreditnog rejtinga.

Kreditne kartice koriste ono što je poznato kao “revolving kredit”. Ovaj kredit se razlikuje od nečega kao što je plaćanje automobila, koje se vraća u ratama. Previše raspoloživog revolving kredita stavlja vas u kategoriju visokog rizika. Osnovni misaoni proces koji stoji iza ovoga je da bi vam bilo prelako steći velik dio revolving kredita, iskoristiti ga sve i zatim ne izvršiti plaćanja. Stoga je jednokratno korištenje kreditnih kartica za prijenos stanja za konsolidaciju računa dobra ideja, ali to ne bi trebala biti rutinska praksa.

Mit: Najbolje kreditne kartice za prijenos stanja imaju 0,00% APR-a.

Iako je istina da bi najbolje kreditne kartice za prijenos stanja trebale nuditi godišnju kamatnu stopu od 0,00%, potrebno je uzeti u obzir više čimbenika pri odabiru najbolje kartice. Za početak, trebate saznati više o ovom posebnom godišnjem trošku. Trebate li dovršiti prijenos stanja u trenutku podnošenja zahtjeva kako biste se kvalificirali za 0,00% APR-a ili imate vremenski okvir tijekom kojeg obavljate prijenose? Traje li APR od 0,00% tijekom trajanja prijenosa stanja ili će porasti na iznadprosječni APR u roku od nekoliko mjeseci? Nudi li kreditna kartica za prijenos stanja druge pogodnosti, poput putnog osiguranja i zaštite od prijevare? Nudi li kartica nizak APR i za kupnje ili je najbolje koristiti kreditnu karticu za prijenos stanja samo za prijenose?

Mit: Kreditne kartice za prijenos stanja ključ su za izlazak iz duga.

Iako vam kreditne kartice za prijenos stanja mogu pomoći u preuzimanju kontrole nad vašim dugom, one se ne bi trebale smatrati vašim primarnim načinom izlaska iz duga. Umjesto toga, trebali biste gledati na kreditnu karticu za prijenos stanja kao na jedan alat u vašem alatu za stjecanje financijske slobode. Možete konsolidirati sve svoje kreditne kartice s višom kamatnom stopom na jednu kreditnu karticu za prijenos stanja, čime ćete platiti manje financijskih troškova. Također vam olakšava praćenje vaših dugova i računa jer će sva vaša plaćanja biti izvršena na samo jednu kreditnu karticu. Bez obzira na to, potrebna je odgovornost, marljivost i pravilno planiranje da se izvučete iz dugova – a ne samo dobivanje kreditne kartice za prijenos stanja.

Mit: Teško je pronaći kreditne kartice za prijenos stanja.



Mnogi ljudi pogrešno vjeruju da je teško pronaći izvrsnu kreditnu karticu za prijenos stanja, ali to nije istina. Mnoge tvrtke koje izdaju kreditne kartice nude posebne početne stope kako bi privukle ljude da se prijave za njihovu karticu. Uostalom, što više novca prenesete na njihovu karticu, to više novca potencijalno mogu zaraditi na financijskim troškovima koje morate platiti. Zapravo, možda čak možete pretvoriti karticu koju trenutačno imate u kreditnu karticu za prijenos stanja tako da nazovete kartičnu tvrtku i pitate je bi li bili voljni ponuditi vam posebnu ponudu. Mnoge će se tvrtke odreći naknada i nižih kamata kako bi vas zadržale s njima.